21-01-2016 tarihinde eklendi
Fransa, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombaladı
Fransa Genelkurmay Başkanlığı, Fransız savaş uçaklarının son bir hafta içinde Irak ve Suriye'deki terör örgütü IŞİD hedeflerini 62 kez bombaladığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı Harekat Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Fransız savaş uçakları tarafından 14-19 Ocak tarihlerinde düzenlenen hava saldırılarında, 32 IŞİD hedefinin vurulduğu'' bildirildi.

Açıklamada, Irak hava sahası üzerindeki bombardımanların, Musul ve Ramadi kentleri civarında IŞİD'e karşı mücadele veren kara birliklerini desteklemeye yönelik olduğu belirtildi.

'IŞİD'İN TELEKOMÜNİKASYON MERKEZİ TAHRİP EDİLDİ'

Açıklamada, 17 Ocak'ta Charles de Gaullle uçak gemisinden kalkan Fransız Rafale tipi savaş uçaklarının Musul bölgesinde IŞİD'in telekomünikasyon ve komuta merkezini tahrip ettiği kaydedildi.

Fransa, Paris'i kana bulayan 13 Kasım 2015'teki terör saldırılarının ardından Charles de Gaulle uçak gemisini bölgeye göndermişti. Daha önce sadece Irak'taki hava operasyonlarına katılan Fransa, Paris'teki terör saldırılarının ardından Suriye'deki IŞİD hedeflerini de vurmaya başlamıştı.

http://www.caferider.com.tr/fransa-irak-ve-suriye-deki-isid-hedeflerini-bombaladi_h15975.html