21-01-2016 tarihinde eklendi
Nijer'de okullar ve Kur'an kursları Boko Haram tehdidi yüzünden kapatılıyor
Birleşmiş Milletler, Nijer'de Kasım ayından bu yana 99 okulun ve kuran kursunun Nijer Hükümeti ve BM tarafından, Boko Haram tehdidi olması sebebiyle daha güvenli bölgelere taşındığını ve bazı okulların kapatıldığını açıkladı.

BM'nin bu Pazartesi çıkan aylık bülteninde, okulların taşınması programının geçtiğimiz Kasım ayında başladığı ve 2784'ü erkek 3129'u da kız olmak üzere 6 bin öğrencinin yeni inşa edilen sınıflarında derslerine başladığı belirtildi.

Nijer başbakanı Brigi Rafini, okulları daha güvenli bölgelere taşıyarak öğrencileri Boko Haram teröründen korumayı hedeflediklerini söyledi. Kapatılan okullar ise daha çok Çad Gölü ve Nijer-Nijerya arasında sınır olan Komadougou Yobe Nehri civarında bulunuyordu.

Nijerya, Nijer, Kamerun ve Çad 2009'dan bu yana Nijerya merkezli ve IŞİD'e bağlılığını açıklayan Boko Haram örgütü tehdidi aldında bulunuyor. 2009'dan bu yana bu örgütün faaliyetlerinden dolayı en az 17,000 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 buçuk milyon kişinin de evsiz kaldığı belirtiliyor.

http://www.caferider.com.tr/nijer-de-okullar-ve-kur-an-kurslari-boko-haram-tehdidi-yuzunden-kapatiliyor_h15977.html