25-01-2016 tarihinde eklendi
Arabistan'da Şiilere baskılar ikiye katlandı
Güvenilir kaynaklar Suudi yetkililerin ülkenin doğu bölgelerinde Şiilere yönelik baskıları ve sindirme girişimlerini daha da artırdıklarını bildirdi.

İRİB haber ajansının Hayber gazetesi internet sitesinden naklen verdiği habere göre Arabistan'da insan hakları ihlalinin devamında bu ülke Şiilerine yönelik sindirme girişimleri daha da artmış olup bu çerçevede Suudi güvenlik yetkilileri "el-Haber" patlama olayı dosyasını bahane ederek Katif'in Şii bölgesine saldırı düzenlemek ve bölgenin din alimleri ve siyasi liderlerinden 200 kişiyi tutuklamak istiyorlar.

Arabistan'ın Dahran şehrinde yabancı askerlerin konuşlandıkları merkez olarak El-Haber kulelerinin 25 Haziran 1996 tarihinde infilakı olayında 19 Amerikan askeri ölmüş yüzlercesi de yaralanmıştı.

Öte yandan yine Arabistan Şii müslümanlarından 30 kişinin muhtelif bahanelerle ve muhtelif dosyalarla alakalı olarak savcılığa çağrıldığı bildirilmekte. Bundan önce Suudi rejimi 2 Ocak 2016 tarihinde Arabistan'ın tanınmış din alimi Şeyh Nemr'i tüm itirazlara rağmen idam etmiş ve ülkede geniş bir kitlenin huzursuz olmasına sebep olmuştu.

http://www.caferider.com.tr/arabistan-da-siilere-baskilar-ikiye-katlandi_h16001.html