27-01-2016 tarihinde eklendi
Ban Ki Moon'dan Filistin'e destek: İşgalciliğe tepki göstermek insanın doğasında vardır
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail'in Filistin topraklarında uygulamakta olduğu yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin Filistin halkı ve uluslararası topluma hakaret olduğunu belirtti ve bu faaliyetlerin hemen durdurulması gerektiğini söyledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise 'BM Genel Sekreteri’nin sözleri teröre arka çıkmaktır' dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail'in Filistin topraklarında uygulamakta olduğu yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin Filistin halkı ve uluslararası topluma hakaret  olduğunu belirtti ve bu faaliyetlerin hemen durdurulması gerektiğini söyledi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise 'BM Genel Sekreteri’nin sözleri teröre arka çıkmaktır' dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen oturumda konuşan Ban Ki Moon “Yarım yüzyılı bulan işgal altında, Filistinlilerin uğradığı ruhsal gerilim giderek artıyor. Her ne kadar bazen nefret ve aşırılığa varan davranışlara yol açsa da, baskı altında tutulan halkaların işgalciliğe karşı tepki göstermesi insanın doğasında vardır. İsrail’in Batı Şeria’daki uygulamaları, Filistin devletinin varlığını sürdürmesini, Filistin halkının onurlu olarak yaşamasını tehlikeye atmaktadır” ifadelerini kullandı.

Filistinliler'in kendi aralarındaki bölünmüşlüğe de son vermeleri gerektiğini Belirten Moon, Gazze ve Batı Şeria'nın yeniden birleştirilmesinin oldukça önemli oldğunu söyledi. 

Netanyahu: BM Genel Sekreteri'nin bu sözleeri teröre arka çıkmaktır

BM Genel Sekreteri’nin sözlerinin terör saldırılarına destek mahiyette olduğunu iddia eden Netanyahu, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin sözleri teröre arka çıkmaktır. Terör için hiçbir gerekçe kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

http://www.caferider.com.tr/ban-ki-moon-dan-filistin-e-destek--isgalcilige-tepki-gostermek-insanin-dogasinda-vardir_h16021.html