25-03-2016 tarihinde eklendi
YGS sonuçları açıklandı
13 Mart tarihinde yapılan üniversiteye giriş birinci basamak sınavı YGS'nin sonuçları açıklandı

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek.

Sunuclar sonuc.osym.gov.tr sitesinden öğrenilebiliyor.

YGS sonuçlarını adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden, SMS veya ÖSYM Mobil uygulaması ile öğrenebilecekler.

YGS sonuçlarına göre 150-179.99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) giremeyecek.

YGS sınav sonucuna göre puan türlerinden en az biri 150 ve üzeri olan adaylar özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar ise LYS’lere girme hakkı kazanacak.

LYS BAŞVURULARI 1-14 NİSAN ARASINDA

Üniversiteye girmek için ikinci adım olan LYS'ye başvurular ise 1 Nisan’da başlayacak ve 14 Nisan’a kadar sürecek. Ücret ödeme için son gün ise 15 Nisan. Girilmek istenen her bir LYS için 35 TL ödenecek.

Başvurular internet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sisteminden (ais.osym.gov.tr) veya herhangi bir başvuru merkezinden yapılabilecek. Adayların başvuru için merkezlere şahsen gitmeleri, nüfus cüzdanları veya süresi geçerli pasaportlarıyla doldurulmuş aday başvuru formlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Başvuru tamamlandıktan sonra, 14 Nisan’a kadar bilgiler, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden kontrol edilebilecek.

http://www.caferider.com.tr/ygs-sonuclari-aciklandi_h16407.html