23-07-2016 tarihinde eklendi
Alevilerden Provokasyonlara Karşı Açıklama
FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Aleviler üzerinden yeni bir provokasyon hedeflendiği ortaya çıktı.

Türkiye Alevi Konseyi, örgütün ‘yedek gücü’ haline gelen bazı provokatörlerin Alevi mahallelerine saldırdığını belirterek, “Biz Aleviler olarak, Sünnikardeşlerimizi hiçbir zaman düşman görmediğimiz gibi onları, canımız, kardeşimiz, akrabamız bilerek, aynı toplumun bireyleri bilerek kesinlikle ihanet içinde olmadık, olmayacağız” açıklamasını yaptı.
 
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.
 
Türkiye Alevi Konseyi’den yapılan açıklamada FETÖ’nün ülkeyi felaketin kıyısına getirdiği belirtilerek, “Demokrasiyi yok edip, askeri diktatörlüğü getirmeyi hedefleyen bu uşak ruhlular, halkı ayrıştırıp bir iç savaş çıkarmayı hedefleyecek derecede cani ve vicdansızdırlar” denildi.
 
Alevi Konseyi, darbe girişimi sonrasında bazı provokatörlerin ortaya çıktığını ifade ederek, Alevi mahallelerine saldırı düzenlediğini belirtti. Konseyin açıklamasında, “Biz Aleviler olarak, Sünni kardeşlerimizi hiçbir zaman düşman görmediğimiz gibi onları, canımız, kardeşimiz, akrabamız bilerek, aynı toplumun bireyleri bilerek kesinlikle ihanet içinde olmadık, olmayacağız” ifadelerine yer verildi.
 
Türkiye Alevi Konseyi’den yapılan açıklamanın tam metni şöyle:
 
Bilindiği üzere, ülkemizde 15 Temmuz gecesi, ABD Emperyalizmi ve ona bağlı uşakları, FETÖ/PDY’nin darbe girişimi, ülkeyi felaketin kıyısına getirmiş ise de, toplumun sağduyusu ve darbe karşıtı asker ve polisin çabası ile bu tehlike atlatılmış gibi görünüyor.
 
Ülkeyi bu felaketin eşiğine getiren bu uşakların, nasıl bu duruma geldiğini anlatmaya gerek yok. Bilmemiz gereken, halkını kurşunlayıp, bombalayan bu terör örgütü mensuplarının, nasıl bir ruha ve vicdana sahip olduklarıdır. Proje çok derin ve bir o kadar da tehlikelerle doludur. Demokrasiyi yok edip, askeri diktatörlüğü getirmeyi hedefleyen bu uşak ruhlular, halkı ayrıştırıp bir iç savaş çıkarmayı hedefleyecek derecede cani ve vicdansızdırlar. Ancak; meydanları dolduran, sokaklara çıkan halkın gücü bunları al-aşağı etmiştir. Ne yazık ki, bu sırada bazı provokatörler de boş durmayarak, durumdan vazife çıkartarak, Alevi mahallelerine saldırmayı, tehdit etmeyi, tedirgin etmeyi fırsat bilerek, FETÖ/PDY’nin yedek gücü haline gelmişlerdir.
 
Biz Aleviler olarak, Sünni kardeşlerimizi hiçbir zaman düşman görmediğimiz gibi onları, canımız, kardeşimiz, akrabamız bilerek, aynı toplumun bireyleri bilerek kesinlikle ihanet içinde olmadık, olmayacağız…Bizler demokrasiye inanan, kendini bu toplumun ve ülkenin öz evlatları bilinciyle hareket eden, kaosta yararlanmayı, ihanetle eşdeğer gören insanlarız. Hele hele ülkeye ihaneti, yoldan çıkmış ve düşkün gören bir inancın mensuplarıyız. Buradan hareketle, yaratılan bu kaostan yararlanmak isteyen, oyunlar tezgahlamak için fırsat bekleyen karanlık güçlerin ekmeğine yağ sürebilecek davranış ve hareket içinde olmayacağımızı buradan önemle belirtmek isteriz. Bize farklı gözle bakanların, düşman gören zihniyetlerin oyununa gelmemek için de tüm vatandaşlarımızı uyanık ve duyarlı olmasını beklemek hakkımızdır, diye biliyoruz.
 
Sonuç olarak, ülke ve toplumu ayrıştıran her hareket, davranış ve eylemler bundan sonra bizde de karşılığını bulacağını belirmek ülke vatandaşı olarak bizim de görev ve sorumluluğumuzdur. Provokatörlerin iş başında olduğunu unutmayalım! Bu ülke hepimizin ve hepimize yetecek kanısındayız. Bizi çatıştıracak, ayrıştıracak söylemlerden uzak durmak ve bu bilinçle hareket etmek, tam da bu gün gerekli olan büyük erdemliliktir. Aleviler olarak, demokrasiye uzanan ellerin, bize uzandığını, huzur ve güvene uzandığını bilmek zorundayız…
 
Türkiye Alevi Konseyi olarak, bu kanlı ve bizi karanlıklara götürecek darbeyi yapanları-yaptıranları ve bu oyunun içinde olanları kınıyor, demokrasinin yanında olduğumuzu, halkın güven ve mutluluğunu savunduğumuzu, kardeşlik duygusu ve bilinciyle halkımıza geçmiş olsun diyoruz. Kahrolsun ABD emperyalizmi ve onun uşakları…
http://www.caferider.com.tr/alevilerden-provokasyonlara-karsi-aciklama_h17337.html