23-07-2016 tarihinde eklendi
Yeni Şafak'tan Provakasyon
Başarısız askeri darbenin planlayıcı ve maşalarının ABD ve içimizdeki kuklaları ve uzantıları olduğu her geçen gün biraz daha aydınlığa kavuşurken Yeni Şafak kadrosu hala fitne tohumları ekmeye devam ediyor.

Masa başı haber yapan Yenişafak Gazetesi Sünni-Şii mezepçiliği yaparak halkı iç savaşa mı sürüklüyor. Şu anda halk din, dil, ırk aramadan vatan için ay yıldızlı Türk bayrağını alarak meydanlarda darbe girişimi olmasın diye nöbet tutuyor. YeniŞafak Gazetesi aslı olmayan haberlerle insanların kafasını karıştırıyor. 
 
Yeni Şafak Gazetesi mesnetsiz iddiasında şöyle kaydediyor:
“İşgal planının İskenderun ayağından sonra, İran, Irak ve Suriye’den getirtilen Şii milisler İstanbul ile Ankara’ya hareket ettirilecekti. Toplamda 50 bin Şii milisi silahlandırıp öncelikle İstanbul ve Ankara’ya daha sonra Türkiye’nin her tarafına doğru peş peşe harekete geçireceklerdi.”
 
Sanki bölge ülkeleri halklarını katliama uğratan bölgede mezhep fitnesini körükleyen ABD ve İsrail’e askeri üs veren, stratejik ortaklık yapan, Irak ve Suriye’ye onbinlerce teröristi eğitip gönderen İran ve Şiilermiş gibi utanmadan İran ve Şiileri her cinayete ortak etme çabası anlaşılır gibi değil.
 
Yeni Şafak gazetesi herhangi bir senet ve belge sunmadan İran ve Şiileri bu Amerikan darbe girişimine ortak etme çabasıyla gerçekte zihinleri karıştırıp ortadaki gerçekleri saptırmaya ve ABD’yi temize çıkarmaya çalışmaktadır.
 
Başını ABD, NATO ve Siyonist rejimin çektiği küresel sulta sistemine karşı yaklaşık 40 yıldır en çetin mücadeleyi veren İran ve Şiilere karşı böyle bir iftirada bulunmak hangi amaca yönelik olabilir? Darbe girişimi sonrası Türkiye’nin Batı Sulta Sisteminden bağımsız bir çizgi izlemesini engellemeye yönelik bir çaba değil midir?
 
Yeni Şafak gibi medya kuruluşlarında çöreklenmiş fitnecilerin tahrik ve yönlendirmesi sonucu ülkeyi Suriye bataklığına sürükleyenler anlaşılan geçmiş yanlışlardan dönülmesine, ülkenin komşularıyla ve bölgenin farklı mezhep mensubu halklarıyla barışmasına tahammül edememektedir.
http://www.caferider.com.tr/yeni-safak-tan-provakasyon_h17342.html