24-07-2016 tarihinde eklendi
Halkalı'da Demokrasi Mitingi (FOTO)
Küçükçekmece Belediyesinin düzenlemiş olduğu Demokrasi ve "Milli İradeye Sahip Çık" mitingine CABİR, CAFERİDER,ZHGM,ZEHRA ANA, İFA SPOR gibi kurumlarımızın yanı sıra binlerce Caferi vatandaş katıldı. 15 Temmuz'da düzenlenen hain darbe girişimine karşı Türk milleti demokrasi ve milli irade nöbetine devam ediyor.

Darbe girişimine ilk günden beri tepkilerini koyan Caferiler, Halkalı sokaklarında yürüyüşe geçtiler. Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu'nun öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşte sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail, Biz bir ümmetiz parçalanmayız, Şia-Sünni kardeştir darbeciler kalleştir, Asker Polis kardeştir Fetullahçılar kalleştir, İncirlik üssü kapatılsın " sloganları atıldı.
 
Yürüyüş Halkalı meydanına geldiğinde ise coşku adeta doruğa çıktı. Küçükçekmece Belediyesi'nin Halkalı meydanında düzenlediği "Demokrasi ve Milli İradeye Sahip Çık" mitingine katılanlar, Caferi vatandaşları alkışlarla karşıladı.
 
Halkalı meydanında düzenlenen programda Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz bir konuşma yaptı. Karadeniz, "Küçükçekmecelilerin tüm Türkiye'de olduğu gibi bu hain saldırılara karşı tek vücut olduğunu söyledi."
 
Bir diğer konuşmacı ise Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut oldu. Karabulut 15 Temmuz saldırısını yapanların Emperyalistlerin ülkemizdeki maşaları olduğunu söyledi,İslami vahdetin önemine vurgu yaptı.
 
Karabulut'un ardından sahneye CAFERİDER Başkanı Av. Sinan Kılıç geldi. Kılıç, "hain darbe girişimine karşı Türk Milletinin direnişinin önemine vurgu yaptı.Sinan Kılıç darbeyi gerçekleştirmeye çalışan Fetö'nün 40 yıl boyunca en çok Alevi/Caferi vatandaşlara zarar verdiğini belirterek,Alevi ve Caferilerin önceliği her zaman ülkesinin birlik ve beraberliğini korumak olduğunu söyledi. Kılıç ayrıca hain darbe girişimini düzenleyen Fetö'nün arkasında Emperyalist ve siyonist güçler olduğunu vurguladı."
 
Program yapılan konuşmalarla sona erdi.
 
 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/halkali-da-demokrasi-mitingi-foto_h17344.html