30-07-2016 tarihinde eklendi
Erdoğan: Türkiye’deki Oyunu Bozduk, Sıra Oralarda!
Şehitler anısına düzenlenen programda konuşan Erdoğan, Türkiye’deki oyunun bozulduğunu bildirerek, ‘sıra Suriye, Irak ve Libya’da’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Beştepe’de gerçekleştirilen, 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı programda, 15 Temmuz’la birlikte Türkiye’deki oyunun bozulduğunu, bundan sonra Türkiye’nin Suriye, Irak ve Libya gibi yerlerde oynanan oyunları da bozacağını söyledi.
 
Erdoğan şöyle konuştu:
 
“DÜNYANIN HER YERİNDE OYNANAN OYUNLARI BOZACAĞIZ”
 
Sadece FETÖ ile değil, diğerleriyle olan mücadelemizi daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Suriye’de, Irak’ta, Libya’da oynanan oyunu da bozacağız. Dünyanın her yerinde oynanan oyunları bozacağız. 
 
Bunların hiçbiri ülkemizde yaşananlardan bağımsız değildir, hepsi aynı senaryonun farklı sahnelerinden ibarettir. Dünyanın farklı bölgelerindeki pek çok şehirde 100 milyonlarca insanın kalbi, 15 Temmuz gecesi bizim için atıyordu. 
 
Bu millet, dünyada farklı bir yere oturdu. Her yerden size selamlar, dualar var. Bu insanlar Türkiye’deki mücadelenin kendi istikbal ve istiklal mücadelesi olduğunu biliyor. Teröristleri üzerimize salanlar kendilerini dev aynasında görebilir ama bu milletin arkasında çok daha büyük bir güç var; mazlumların duası.
 
Aynen İstiklal Marşı’nda olduğu gibi, biz Hakk’ın vaad ettiği günlerin yakın olduğuna inanıyoruz. 
 
“MİLLETİMİZİN GELECEĞİNDEN ENDİŞE DUYMAYANLAR DOSTUMUZ DEĞİLDİR”
 
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, dünyada zaten bildiğimiz pek çok tavra şahit olduk. Pek çok devletin, devlet yetkilisinin tavrı demokrasi adına bir utanç belgesidir. Vatandaşlarımızın asker elbisesi giymiş teröristlerin silahlarıyla vurulması maalesef bunların dikkatini çekmedi. Buna karşılık darbecilerle çok yakından alakadar oldular. OHAL kararı onları birden çok endişelendirdi. Benzer şeyler ABD’de Fransa’da Almanya’da yok mu, var. Ama hiçbirinde bizim gibi bir darbe girişimi yok. Alçakça katledilen 237 vatandaşımıza başsağlığı dilemeyenler, darbecilerin kötü muamele görme ihtimali karşısında teyakkuza geçmişler. Açık konuşuyorum, darbecilerin akıbetinden endişe ettikleri kadar milletimizin geleceğinden endilşe duymayan hiçbir ülke bizim dostumuz değildir, bunu böyle bilsinler. 
 
Bu ülkelerle diplomatik ilişkilerimiz devam edecektir, ama kalbimizde yeri asla yoktur. 15 Temmuz’da yaşadığımız olayın bir işgal hamlesi olduğunu elbette biliyoruz. Bugün bir komutanımız öyle dedi, “Akıncı Meydanı’nı Mürted olarak çevirelim” dedi. Kendi devletine, kendi ordusuna ihanet edenlerin, Timur’un tarafına geçenler sebebiyle oraya bu ad konmuş: dönekler. İşte şimdi de dönekler. 
 
İsterdim ki, demokrasiden, demokratik parlamenter sistemlerden bahsedenler önce bizim parlamento binamızı gezsinler. Ama gelmediler. Bunların içinde darbe girişiminde bulunanları önce niçin şahsımı öldürmedikleri için eleştirerek niyetlerini açık edenler oldu. Bu kadar ileri gidenler oldu. Bizim derdimiz o değil ki, biz kefenimizi giyerek yola çıktık zaten.
 
Şehitlerimizi kıskanıyorum dedim, o makam herkese layık olmaz. Batılı ülke liderlerinin yaşadıklarımız için üzüntülerini belirtmekten ziyade endişe ifade etmeleri gerçekten ibret verici. Darbe girişimine rağmen ülkemizi eleştirerek samimiyetsizliklerini ortaya koyuyorlar. Avusturya’da Almanya’da miting yapmak isteyen çifte vatandaşlara müsaade etmiyorlar. Evlerde Türk bayrağı asmalarını yasaklayacak kadar, bunlar bu şekilde demokratlar. Şaşırdık mı? Hayır. Üzüldük mü? Evet. 
 
ajanslar
http://www.caferider.com.tr/erdogan--turkiyedeki-oyunu-bozduk-sira-oralarda_h17417.html