03-08-2016 tarihinde eklendi
Erdoğan: Batı Terörizmi Himaye Ediyor ve Darbecilerin Yanındadır
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha batının türkiye’de gerçekleşmek istenen başarısız darbede rolü olduğunu hatırlatarak batılı ülkeleri darbecileri desteklemekle suçladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı’na katıldı.
 
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimine ilişkin, “Bu olay, sadece içeride planlanan, içeride tezgahlanan bir olay değildir. Ben açık sözlüyüm, bu olay, içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir.” dedi.
 
Bazı Avrupa ülkelerinde dezenformasyon içeren reklamlar yayımlandığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:
 
“Bazı Avrupa ülkeleri havaalanlarında ne yazık ki ‘Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidişiniz Erdoğan’ı güçlendirir’ gibi reklamları koymaktadır. Bu nasıl demokrasidir? Ben askeri darbe ile işbaşına gelmiş bir cumhurbaşkanı değilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir cumhurbaşkanıyım.”
 
Erdoğan, darbe girişimi ile Türkiye’nin canının yandığını vurgulayarak, “Şimdi soruyorum; Batı, burada teröre destek veriyor mu vermiyor mu? Batı, demokrasinin yanında mı, darbelerin ve terörün yanında mı? Maalesef bu Batı, teröre destek veriyor ve darbelerin yanında yer alıyor. Bunların canı bizim gibi yanmıyor ama bizim canımız yanıyor.” diye konuştu.
 
Batılıların Türkiye içinde bir takım piyonlarının bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, ancak bu darbenin senaryosunun yurt dışında hazırlandığını bildirdi.
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz yapılacak çok şey olmasına karşın Türkiye’nin normalleşme sürecine girdiğini belirterek, “15 Temmuz darbe girişimi, işte bu silahlı ve silahsız saldırıların en son, en kanlı, en açık ve en alçak örneğidir.” diye konuştu.
 
Erdoğan, ABD’den iadesi istenen Fetullah Gülen’in durumuna ilişkin ise, Amerika’da yaşayan kişi, o Feto denilen zat, ‘bu işin faili midir, bu işin başında mıdır, bunu bilmiyoruz’ diyecek kadar ne yazık ki dünyadan bihaber olanlar var. Bütün deliller, belgeler, her şey ortada.” dedi.
 
Erdoğan, Türkiye’deki yaklaşık 3 milyon 340 bin kamu çalışanından 62 bininin, son soruşturmalarda açığa alındığını ifade ederek, Açığa alınanların bir kısmının, yapılan soruşturma ve yargılamalar neticesinde, haklarındaki iddialar mesnetsiz görülürse vazifelerine geri dönebileceklerini hatırlattı.
 
Darbe girişimine dair istihbaratın zamanında alınamadığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
 
“Darbenin istihbaratının zamanında alınamaması, bu örgütün önce istihbarat teşkilatlarımızı çökertmekle işe başlamasından kaynaklanıyor. Biliyorsunuz sadece Milli İstihbarat Teşkilatı yok, bir de Emniyet İstihbarat var, Jandarma İstihbarat var. Bu istihbarat örgütleri ne yapmamıştır, ilgili mercileri aslında hiç uyarmamış, uyarmadığı gibi düşmanlık yapmıştır.”
http://www.caferider.com.tr/erdogan--bati-terorizmi-himaye-ediyor-ve-darbecilerin-yanindadir_h17448.html