04-08-2016 tarihinde eklendi
İran İstanbul Başkonsolosu: Darbeye Karşı Türk Hükümetini Destekliyoruz
İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu, İran’ın Türkiyenin yasal hükümetini desteklediğini bir kez daha dile getirdi.

İstanbul Ticaret odası tarafından düzenlenen İstanbul mukimli konsoloslar toplantısında konuşan İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer, Tahran’ın, darbeciler karşısında Türkiye’nin yasal hükümetinre destek verdiğini ve vermeye de devam edeceğini bildirdi.
 
Türkiye halkına geçmiş olsun dileklerini belirten ve Türkiye’nin yasal hükümetine olan destekle ilgili İran’ın üst düzey yetkililerinin açıklamalarını hatırlatan İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Muhsin Murtazaifer, son askeri darbenin başarısız sonuçlanmasının halkın kendi kaderlerini belirlemedeki iradelerini ortaya koyduğunu ve bunun ise gerçek halk demokrasine iyi bir örnek olduğunu belirtti.
 
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar ise, “15 Temmuz terörünün püskürtülmesi sadece Türkiye için değil dünya için çok önemli ve hayati bir eşiktir.” dedi.
 
İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO Merkez Bina’da 49 ülkenin İstanbul Başkonsolosu ve üst düzey temsilcileriyle gerçekleştirdiği “Güçlü Ekonomi Güçlü Türkiye” başlıklı toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminde asker elbisesi giymiş Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türkiye ile birlikte tüm küresel düzeni tehdit ettiğini söyledi.
 
“Artık hiçbir ülke fildişi kulesinde kalarak olayları güven içinde izleyemeyecek” diyen Çağlar, “16 Temmuz sabahı teröristler başarılı olsaydı bu, 79 milyon insanımız için değil uzak, yakın demeden pek çok ülkeyi etkileyecek derin bir bunalımın ayak sesleri olacaktı. Dolayısıyla 15 Temmuz terörünün püskürtülmesi sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli ve hayati bir eşiktir. Türkiye, 15 Temmuz’u 16’sına bağlayan gece dünyadaki huzurun tesisi adına çok büyük bir sınav vermiştir. Ne mutlu ki bugün demokrasi kazanmıştır, dünya barışı kazanmıştır” ifadelerini kullandı.
http://www.caferider.com.tr/iran-istanbul-baskonsolosu--darbeye-karsi-turk-hukumetini-destekliyoruz_h17459.html