19-08-2016 tarihinde eklendi
Suriye’deki Savaşı Bitirmek İçin İran’a Gidecek
Türkiye’nin Rusya ve İran ile ilişkilerini düzeltmesiyle Suriye’deki konumunun değiştiğini ifade eden İsrail televizyonu, Türkiye’nin Suriye’de Esad’ı desteklemeye istekli olduğunu belirtti.

İsrail’in uluslararası yayın yapan haber kanalı İ24, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki savaşı bitirmek için önümüzdeki hafta İran’a gideceğini iddia etti. Türkiye’nin Rusya ve İran ile ilişkilerini düzeltmesiyle Suriye’deki konumunun değiştiğini ifade eden İsrail televizyonu, Türkiye’nin Suriye’de Esad’ı desteklemeye istekli olduğunu belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İran’a mı gidiyor? 
 
İsrail’in uluslararası yayın yapan haber kanalı İ24’ten dikkat çeken bir iddia geldi. 
 
“Ankara, Tahran-Moskova müttefikliği ile Esad’ın Suriye’sini desteklemeye istekli.” Başlıklı habere göre Erdoğan, İran’da Suriye savaşını sonlandırmak için görüşmeler yapacak. 
 
Fars haber ajansına dayandırılan habere göre Türkiye İran ve Rusya ile yakınlaşarak Suriye’de Esad’ın yanına geçebilir. 
 
Londra merkezli yayın yapan Al-Arap gazetesinden de alıntı yapan İsrail televizyonu, Türkiye’nin Rusya ile işbirliğinin en önemli sonucunun Suriye’de görüleceğini öne sürdü. 
 
Yapılan alıntıda; Başbakan Binali Yıldırım’ın “önümüzdeki süreçte Suriye’de önemli değişiklikler olabilir” açıklamasına yer verildi. 
 
Türkiye’nin bölgede yeni ortaklıklara yelken açtığını belirten İ24 Kanalı, bu durumun Türkiye ile batı arasındaki tansiyonu daha fazla yükselteceğini kaydetti. 
 
İsrail televizyonu ayrıca, FETÖ elebaşı Gülen’in iade sürecinin Türkiye-ABD ilişkisinin seyrinin etkileyeceğini de vurguladı.
 
ulusalkanal
http://www.caferider.com.tr/suriyedeki-savasi-bitirmek-icin-irana-gidecek_h17569.html