08-10-2016 tarihinde eklendi
Zeynebiye'de ‘Ali Asker’in Matemi Yürekleri Yaktı
Hz. Ali Asker'in yolunda, İmam-ı Zaman (af)'ya adanan İstanbul’da bulunan Ehl-i Beyt camilerinden ve yurdumuzun dört bir yanından binlerce bebek-anne Zehra Ana Derneği'nin organizasyonuyla Zeynebiye'de toplanarak büyük yası gözyaşlarıyla yad ettiler.

07 Ekim Cuma günü Ehlibeyt Alimlerinden Ş. Ehat Talan’ın kıldırdığı Cuma namazının ardından Bebeklerini İmam-ı Zaman (af)'ya adayan Zeynebiyeli anneler ve Hz. Rubab'a başsağlığı vererek Hz. Ali Asgar'la hemdert oldular. Törene katılan anneler ise, gözyaşlarını tutamadı.
Hz. Muhammed (saa)'in ciğerparesi, “Eti etim, kanı kanımdır buyurduğu”, cennet gençlerinin efendisi torunu İmam Hüseyin ve 71 yareninin Kerbela Çölü'nde şehit edilişlerinin 1377'nci yılında geleneksel hale gelen Aliasgar Günü Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.
Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin`in Kerbela`da öldürülmesinin 1377'nci yıl dönümüne günler kala, İmam Hüseyin`in kundakta öldürülen 6 aylık oğlu Ali Asker için yas tutuldu. Düzenlenen törene bebeği olan anneler katılarak gözyaşları döktü.
 Hz. Ali Asgar günü programı CABİR Alimlerinden Ş.Ehat Talan’ın sunumu ve  Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. İstanbul’un dört bir yanından Halkalı’ya akın eden Hz. Ali Asgar aşıkları salonda izdiham oluşturdu. Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından İmam Hüseyn’e adanmış küçük asgarlara ve onların Hz. Rubab ve Hz. Zeynep ile hemhal olmaya gelen katılımcılara Ş. Ehet Talan ve Seyyit Yunus Yazıcı seslendiler.
İran’ın Tebriz kentinden gelen Ehlibeyt Meddahı Ali Asker Beraderan ‘Balam Lay Lay’ sinezeni ve mersiyeleriyle katılımcıları göz yaşına boğdu.
Anlamlı program Beraderan’nin okuduğu duayla son buldu.
Öte yandan çocukları olmadığı için geçen yıl Ali Asgar Günü'nde adak veren ailenin bir bebeği oldu. Demir Ali bebek, bu yıl Ali Asgar Günü'nde İmam Mehdi (af)'ye adanarak Mir Yunus Yazıcı’nın kucağına verildi. 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/zeynebiye-de-ali-askerin-matemi-yurekleri-yakti_h17866.html