24-10-2016 tarihinde eklendi
Barzani’yle Güvenli Bölge İçin Anlaştık
Başbakan Yıldırım Kuzey Irak’ta güvenli bölge oluşturulması için Barzani ile anlaşıldığını söyledi. Başkanlık sisteminin parlamentoyu daha da güçlendireceğini söyleyerek, “Başkanlığın kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır” dedi.

 
Başbakan Binali Yıldırım, TRT, NTV, CNN Türk, Haber Türk, Kanal 24, A Haber kanallarında ortak yayına katıldı. Yıldırım, şunları söyledi:
 
ŞU ANDA GEREK YOK: 
 
Musul’daki şu anda DEAŞ unsurlarını temizlemek için Bağdat hükümetinin askeri unsurları ve onlarla birlikte hareket eden milislerle harekat devam ediyor. Koalisyon içerisinde hava ve kara unsurları var. Hava unsurları içerisinde Türkiye yer alacak. Bir hava harekatında ihtiyaç duyulduğunda bizim uçaklarımız da operasyona katılacak. ABD lojistik destek veriyor, arka planda Amerika da yer alıyor. Dolayısıyla kara harekatında şu anda bizim, aktif olarak operasyonların içerisinde yer almamızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir.
 
IRAK’TA DA GÜVENLİ BÖLGE:
 
Türkiye, Irak içinde terör örgütlerinin geçişini önlemek için her türlü tedbiri alma hakkına sahiptir. Biliyorsunuz Irak’taki arazi şartları çok zor, derin vadiler, oradan mülteci geçişi çok zor ve buna da rıza gösteremeyiz. Çünkü onlar arasında terör gruplarının karışıp geçme riski çok yüksek. O yüzden Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin kontrolünde güvenli bölge oluşturulma daha mantıklı. Orayı Barzani, KDP kontrol ediyor. O bölgenin esas sahibi olan Mesut Barzani yönetimiyle yapacağız. Bu konularda sürekli görüşüyoruz. Türkiye ile farklı düşünmüyorlar.
http://www.caferider.com.tr/barzaniyle-guvenli-bolge-icin-anlastik_h17937.html