01-11-2016 tarihinde eklendi
Türkiye, Rusya ve İran’la ortaklık kurabilir
Avrupa medyası, Rusya, Türkiye ve İran'ın bir ittifak oluşturma ihtimalinin Batı ülkelerinin çıkarları açısından en tehlikeli senaryo olduğu yorumlarını seslendiriyor. Bu senaryoya göre bu ittifak gerçekleşirse Avrupa küçük kıtasına hapsolacak, Ortadoğu'nun kontrolü tümüyle bu üç ülkenin eline geçecek.

Uçak krizinden kaynaklanan gerilimi geride bıraktıktan sonra Türkiye ile Rusya'nın tüm dönemlerden daha fazla yakınlaşmasını Batılı ülkeler endişeyle izliyor.
 
Rusya ile Türkiye'nin yanlarına bir de İran'ı almaları ise 'en kötü senaryo' olarak Batılı medya kuruluşları tarafından seslendiriliyor. Buna göre Rusya, Türkiye ve İran'ın bir ittifak oluşturması dünyanın bütün dengelerini değiştirebilecek bir etki oluşturacak.
 
Ortadoğu’nun kontrolünü tümüyle ele geçirecek bu ittifak, petrol kaynaklarına egemen olacak ve işbirlikleri Çin’e kadar uzanacak. İşte Batılı ülkeleri için kabus senaryo böyle devam ediyor.
 
Bu senaryoyu Avrupalıların da, Amerikalıların da mutlaka dikkate alması gerektiğine vurgu yapan Le Monde, Türkiye’nin yeni açılımlarının tüm dünyayı yakmasının o kadar da uzak bir olasılık olmadığı yorumunu sayfalarına taşıdı.
 
Üçüncü dünya savaşı çıkabilir
 
Bu görüşleri seslendiren Avrupa’nın en etkin ve en saygın gazetelerinden Fransız Le Monde, “Silahını ve parasını Batı’dan alan bir ordu ve ülke, Batı’dan koptuğunda ne yapacak" sorusunu sordu.
 
Türkiye'nin bu sorunun yanıtını bulduğu yorumunu yapan Le Monde şunları kaydetti: “Dünya, tarihte bugüne kadar hiç gerçekleşmemiş, yeni bir oluşumla karşılaşacak. Türkiye, Rusya ve İran’la ortaklık kurabilir. Silahı, enerjiyi ve parayı bu iki ülkeyle kuracağı ilişkilerden sağlayacak. Rusya’yla İran’ın elindeki doğal gaz, petrol ve nükleer güç, Türkiye’yi ayakta tutmaya yeter. Tabii ki Rusya – Türkiye – İran bloğu, dünyanın bütün dengelerini değiştirir. Bu blok, Ortadoğu’nun kontrolünü tümüyle ele geçirir. Avrupa’yı küçük kıtasına hapseder. Kafkasları, Afganistan’ı, Pakistan ‘ı kendi gücüne katar. Müslüman dünyayla yakın bir ilişki kurar. Petrol kaynaklarına egemen olur. Blok, Çin’le de işbirliği yapabilir. Bu gelişme, Avrupa, Amerika ve biraz da Japonya’dan oluşan ‘Batı’nın, dünyadaki etkinliğini inanılmaz bir biçimde azaltır. Yeni blok asker, enerji ve para açısından çok güçlenir.
 
Böylece, Türkiye’deki gelişmeler dünyada büyük bir çatlamaya yol açar. Eğer Üçüncü Dünya Savaşı çıkacaksa, bu çatlamadan çıkar."
http://www.caferider.com.tr/-turkiye-rusya-ve-iranla-ortaklik-kurabilir_h17981.html