17-11-2016 tarihinde eklendi
Diyanet’ten İsrail’in Ezan’ın Yasağına Tepki
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İsrail'in camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına ilişkin, "İslamın ve Kudüs'teki Müslümanların varlığını inkar manasına gelir. Ezanı yasaklamak, Müslümanların ve İslam'ın tarih boyunca Kudüs'teki varlığını inkar manasına gelir. Bunu kabul etmek mümkün değildir." değerlendirmesini yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, işgalci İsrail’in camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısını eleştirerek, “İslâm’ın ve Kudüs’teki Müslümanların varlığını inkâr manasına gelir.” dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Katar ziyareti kapsamında, Evkaf ve İslâm İşleri Bakanı Gays bin Mubarek el-Kuvari ile görüştü.
 
Heyetler arası görüşmelerin ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Görmez, işgalci İsrail’in camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısına ilişkin, “Yıllardır hem Mescid-i Aksa’yı işgal ettiği için, hem Filistinli kardeşlerimizin topraklarını işgal ettikleri için büyük kötülükler yapan bir ülkenin, ezanı da yasaklamaya kalkışması, İslâm’ın, Kudüs’teki müslümanların varlığını inkâr manasına gelir. Ezanı yasaklamak, müslümanların ve İslâm’ın tarih boyuncaki Kudüs’teki varlığını inkâr manasına gelir. Bunu kabul etmek mümkün değildir.” değerlendirmesinde bulundu.
http://www.caferider.com.tr/diyanetten-israilin-ezanin-yasagina-tepki_h18053.html