25-11-2016 tarihinde eklendi
Türkiye’den AP’ye Çok Sert Tepki!
AB Bakanı Ömer Çelik, AP’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulması yönündeki tavsiye kararını “Bizim için yok hükmünde” sözleriyle değerlendirdi.

AB Bakanı Ömer Çelik’in açıklamalarından satırbaşları şöyle: 
 
Böyle bir günde AP’nin bu vizyonsuz kararı hakkında açıklama yapmak istemezdim.
 
 Bizim için yok hükmünde. 
 
Ciddiye alınacak bir karar değil. 
 
Diyorlar ki ‘Bir mesaj vermek istedik’, mesaj böyle verilmez. 16 Temmuz’da yanımızda olmayanlar, bugün de bu kararı alarak AP’nin değerlerini çiğnemiştir.
 
Dışişleri Bakanı’ndan Avrupa Parlamentosu’na: Halkımızın yorumlarına baktık, hiç umrunda değil
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakereleri durdurma yönündeki kararını değerlendirdi. “Halkımızın yorumlarına baktık, hiç umrunda değil” ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, “AB, ortaya koyduğu vizyonsuzlukla AB’nin giderek hem kredisi düşüyor. AB kendini check etmeli, politikalarını düzeltmeli” diye konuştu. 
 
Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle:
 
Halkımızın yorumlarına baktık, hiç umrunda değil. Bizim bazı tedbirler almamızı istiyor, genel anlamda halkımız AP’nin aldığı kararı reddediyor. AB’nin bir parlamentosu var, 28 ülkeden seçilenler var ve aldıkları kararı hiçi kimse önemsemiyor ve kendi kredisini yerle bir ediyor. Ortaya koyduğu vizyonsuzlukla AB’nin giderek hem kredisi düşüyor. İngiltere de zaten böyle bir AB içinde yer almak istedi. AB kendini check etmeli, politikalarını düzeltmeli. Tamamen reddediyoruz, hiç kusura bakmasınlar, AB başkasına ders verecek bir düzeyde değil. AB bu kararlarla kendisini küçük düşürüyor. ,
http://www.caferider.com.tr/turkiyeden-apye-cok-sert-tepki_h18092.html