20-12-2016 tarihinde eklendi
Rusya’nın Ankara Büyükelçisine Silahlı Saldırı
Rusya Büyükelçisi Ankara’da silahlı suikaste uğradı. Büyükelçi Karlov’un durumunun ağır olduğu bildirildi.

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası saldırgan ve yaralı büyükelçi içeride kaldı. Özel Harekat polisleri binanın çevresini çevirdi, 15-20 el silah sesi duyuldu, çatışma yaşandı. Yaklaşık 25 dakika sonra silah sesleri kesildi. Saldırganın vurularak öldürüldüğü belirtiliyor. Saldırganın Arapça ve Türkçe konuştuğu ve ‘Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın’ diye bağırdığı belirtiliyor. Rus ajansı büyükelçinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.
 
Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti. Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası havaya ateş açıp içeriyi boşaltan saldırgan polisin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi. Başbakan Binali Yıldırım, suikastla ilgili birisi yabancı uyruklu üç kişinin yaralandığını açıkladı.
 
02.20  Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a silahlı  saldırı gerçekleştiren ve düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen polis  memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın cesedi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
 
02.15  ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump, Rusya’nın  Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un silahlı saldırıcı sonucu öldürülmesine  ilişkin taziye mesajı yayımladı. Başkanlık Geçiş Ekibi İletişim Ofisinden yapılan açıklamaya göre,  Trump mesajında, “Karlov’un ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimizi  sunuyoruz. Bir büyükelçinin öldürülmesi uygar düzenin bir ihlalidir ve evrensel  olarak kınanmalıdır.” ifadelerine yer verdi.
 
01.00 TÜSİAD: KARANLIK EMELLER BİR AN ÖNCE AÇIKLIĞA KAVUŞMALI
 
Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneğince (TÜSİAD), Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, Ankara’da katıldığı bir fotoğraf sergisinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ankara’da gerçekleştirilen hain suikast ile derinden sarsıldık. Değerli diplomat Büyükelçi Karlov’un başta ailesi olmak üzere Rusya halkı ve devletine başsağlığı diliyoruz. Bu kabul edilemez saldırının arkasındaki karanlık emellerin bir an önce açıklığa kavuşmasını diliyoruz.”
 
00.42 İRAN’IN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: İNSANLIK DIŞI
 
İran’ın Ankara Büyükelçiliği, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi. Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Karlov’un ailesiyle dayanışma içinde olunduğu vurgulanarak, saldırı “canice ve insanlık dışı” olarak tanımladı.
 
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi. “Bu cani saldırı gösteriyor ki tekfirci ve aşırıcı akımlara bağlı teröristler kendi amaçları ve insanlık dışı senaryolar doğrultusunda, hiçbir uluslararası hukuk kuralına bağlı değiller ve güvensizlik ve kriz yaratma amacıyla böyle vahşi cinayetler yapıyorlar. Bu cinayet ve son zamanlarda Türkiye, Suriye ve Irak’taki acı terörist olaylar, halklar ve devletler arasındaki birlik ve dayanışmanın, terörizm ve aşırıcı akımlarla amansız mücadelenin, iyi ve kötü terörist ayrımı gözetmeksizin yapılmasının zaruretini bir kez daha göstermiştir.”
http://www.caferider.com.tr/rusyanin-ankara-buyukelcisine-silahli-saldiri_h18190.html