27-12-2016 tarihinde eklendi
Anayasa Teklifinin 1. Maddesi Kabul Edildi
TBMM Anayasa Komisyonu’nda anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi kabul edildi.

Anayasa Komisyonu’nda AKP oylarıyla kabul edilen ‘yargı yetkisi’ başlıklı maddeye ‘tarafsız’ ibaresi eklendi. T24’te yer alan habere göre, “Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır” ifadelerine sahip olan ‘Madde 9’ şu şekilde değiştirildi:
 
“Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır.”
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında toplanan TBMM Anayasa Komisyonu’nda Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin maddeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor.Komisyonda anayasa değişikliği teklifinin birinci maddesi kabul edildi.İlk maddede anayasanın ‘yargı yetkisi’ başlığında değişikliğe gidiliyor. Yargı yetkisinin, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hüküm, ‘bağımsız ve tarafsız’ mahkemelerce kullanılacağı şeklinde değişiyor.
 
BAHÇELİ VE YILDIRIM BİR ARAYA GELMİŞTİ
 
Hatırlanacağı gibi akşam saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli anayasa değişiklik teklifiyle ilgili bir araya gelmişti.
 
45 DAKİKA SÜRDÜ
 
Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli arasındaki görüşmede, anayasa değişiklik teklifi çalışmaları ve terörle ilgili bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmede, anayasa değişiklik teklifi ve terör konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.
 
GÖRÜŞMEDE TERÖR KONUSU DA ELE ALINDI
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım ile Bahçeli arasında Çankaya Köşkü’nde yapılan görüşmede, TBMM Anayasa Komisyonu’ndaki anayasa değişiklik teklifi çalışmaları ele alındı. Görüşmede, ayrıca terörle ilgili konular değerlendirildi.
http://www.caferider.com.tr/anayasa-teklifinin-1--maddesi-kabul-edildi_h18226.html