29-12-2016 tarihinde eklendi
Rusya’nın Şam Büyükelçilik Binasına Saldırı
Suriye’nin başkenti Şam’daki Rusya Büyükelçiliği’ne 2 havan topu mermisi isabet ettiği açıklandı.

Havan topu mermileri büyükelçilik binasının yakınına ve bahçesine düştü. Rus Dışişleri’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada saldırının ülkedeki barış anlaşmasını sabote etmek için yapılmış bir provokasyon olduğu belirtildi.
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’nin bugün iki kez saldırıya uğradığını açıkladı.
 
RUSYA’DAN AÇIKLAMA
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyükelçilik bahçesine düşen mermilerden biri şans eseri patlamadı. İkinci mermi ise büyükelçilik arazisinin hemen yanına isabet etti. Patlamayan merminin etkisiz hale getirilmesi için mayın uzmanları çağrıldı” ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
 
“Suriye’deki barış çözümüne karşı gelen teröristlerin bu provokasyonunu onların terörü ve şiddeti yayma, sivil halk arasında korku salma istekleri olarak değerlendiriyoruz. Şam’ın yakınlarındaki terör örgütleri tarafından Rusya Büyükelçiliği ve görevlilerine tehditlerin devam ettiğinin altını çizmek zorundayız. Bu terör kaynağının kısa sürede yok edilmesi gerektiğini gösteriyor. Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’ne devam eden saldırılar terör tehdidine gerçekten karşı gelen kişiler tarafından gerekli tepkiyi görmek ve kınanmak zorunda.”
http://www.caferider.com.tr/rusyanin-sam-buyukelcilik-binasina-saldiri_h18245.html