29-12-2016 tarihinde eklendi
İran, Rusya ve Suriye Amerika’nın Planlarına Büyük Darbe Vurdu
Washington Küresel Araştırma Merkezi araştırmacısı Stephan Lendman, Suriye, Rusya ve İran’ın Amerika’nın Ortadoğu’daki emperyalist menfaatlerine büyük bir darbe vurmak üzere olduğunu söyledi.

 Stephan Lendman Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda; 11 Eylül saldırılarından sonra Batılı ülkelerde ciddi hiçbir saldırının meydana gelmediğini belirterek şunları söyledi.
 
“Her yerde korku ve sindirme politikası halk desteğini beraberinde getirir. Bu konu Amerika ve Avrupa’da fazlasıyla yayılmaktadır. 11 Eylül saldırılarından sonra batı ülkelerinde hiçbir ciddi saldırı görmedik. Bütün raporlar yanlış adresleri veriyordu. Ben bunların birçoğu hakkında yazı yazdım. Berlin olayı ve Rusya’nın Türkiye’deki Büyükelçisi’nin öldürülmesinin ikisi de yanlış adreslerdi.”
 
Stephan Lendman Avrupa ülkelerinin Amerika’nın yavaş yanlısı politikalarına ortak olduğuna değinerek şunları söyledi
 
“Avrupa Birliği ülkeleri Suriye’ye karşı yapılan savaş gibi Amerika’nın emperyalist savaşlarının işbirlikçileridir. Onlar şimdi kendilerinin sebep olduğu mülteci sorunuyla boğuşuyor ve terör saldırılarını iddialarını kanıtlamak için kullanıyorlar. Aynı kısa bir süre önce Ankara ve Berlin’de yaşanan olaylar gibi. Olayın arkasında başka nedenler de var ve o konular hakkında da yazılar yazdım ev onlar stratejik olarak güncel konulardır.”
 
Lendman, İran ve Rusya’nın Suriye krizinin çözümündeki rolüne değinerek şunları söyledi: “Rus ve İranlı yetkililer düşmanlıkları durdurma ve Suriye’deki krizi çözme konusunda anlaştılar. Belki onların arasına Türkiye’de eklenebilir. Ama Erdoğan’ın kendini kanıtlaması için önünde birçok imtihan bulunmaktadır. Çünkü bu süre boyunca teröristleri desteklemiştir. Ben ona güvenmiyorum.’
 
Stephan Lendman Suriye savaşının sonunu Amerika ve müttefikleri için bir yenilgi sahnesi olarak değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu: “Her ne kadar belli bir zaman verilemese de Suriye’deki savaş sona erecektir. Amerika ve müttefiklerinin yenildiği çok açık bir konudur. Bu emperyalizmin büyük bir yenilgisidir. Obama caydırıcı bir başkan olarak başkanlık binası rezil ve serkeş bir şekilde terk etmekte.
 
Suriye, Rusya ve İran şu an Amerika Birleşik Devletleri’nin Ortadoğu’daki emperyalist menfaatlerine büyük bir darbe vurmak üzeredir. Ne mutlu ki kader belirleyici bu darbelerden biri çok yakındır.”
 
Lendman Obama’nın politikasını eleştirerek, unu seri işgalci olarak niteleyip şunları söyledi: “Ben Trump’ın daha az savaş ve terörle mücadelede Rusya ile işbirliği yapmak gibi daha kapsamlı bir diplomasi benimsemesini umut ediyorum. Amerika’nın karanlık güçleri kirli işlerine aynı şekilde devam edebilmek için onu fazlasıyla baskı altına aldılar. Trump Beyaz Saray’a girene kadar hangi yöntemi uygulayacağını bilmiyoruz ve bunu sonradan görüp anlayacağız.
 
Eğer Trump Amerika Birleşik Devletleri’nin uzun vadeli emperyalist politikasından uzaklaşırsa ve bu politikaya devam edip bunun üzerinde konuşursa, başkanlığı tarihi bir başkanlık olabilir. Diğer şeyler henüz bilinmiyor. Onun doğru işler yapması, onun suikasta uğramasına ya da savaş yanlısı birisiyle değiştirilmesine neden olabilir.”
http://www.caferider.com.tr/iran-rusya-ve-suriye-amerikanin-planlarina-buyuk-darbe-vurdu_h18246.html