02-01-2017 tarihinde eklendi
İsrail’in Bir Yıllık Katliam Bilançosu
2016 yılında 134 Filistinlinin öldürüldüğü, 6970 Filistinlinin tutuklandığı ve 27 bin Siyonist yerleşkesinin yapımına izin verildiği açıklandı.

Filistin Kuruluş Örgütü’ne (FÖK) bağlı bir merkez yayınladığı bir raporda 2016 yılında şehit edilen, yaralanan ve tutuklanan Filistinlilerin ve yapılan İsrail yerleşkelerinin sayısını açıkladı.
 
Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Abdülheverani Merkezi 2016 yılı boyunca 134 Filistinlinin Siyonistler tarafından şehit edildiğini ve bu şehit edilen kişiler arasında 34 çocuğun da bulunduğunu ve bu kişilerin büyük bir kısmının kontrol noktalarında mermilerin hedefi olduğunu açıkladı. Bu kontrol noktalarının sayısı şu an 472’ye ulaşmış ve Filistinlilerin rahat bir şekilde hareket etmesini engellemektedir.
 
Bu merkez yıllık raporunda şunları yazdı: ‘2016 yılında işgalci İsrail Rejiminin Filistin halkına yaptığı en bariz saldırılar şunlardır: 27335 Siyonist yerleşkesinin yapım izni, Batı Şeria’da 6970 Filistinlinin tutuklanması, Kudüs ve Gazze Şeridi’nde 1240 çocuk ve 151 kadının tutuklanması, Batı Şeria ve Kudüs’te 1023 evin ve çeşitli kuruluşun yıkılması.’
 
Kapsamlı bir şekilde yerleşke yapımı
 
Bu merkezin Müdürü olan Süleyman El-Vairi şu açıklamalarda bulundu: ‘Kudüs’teki yerleşke yapımı geçtiğimiz yıla göre yüzde 57 artmıştır ve Siyonist Rejim Batı Şeria ve Kudüs olmak üzere Filistin toraklarının 12326 dönümüne hâkim olmuştur.’
 
Yayınlanan bu raporun devamında Siyonist Rejimin İslami ve dini yapıyı değiştirip bölgeyi Yahudileştirmek amacıyla Kudüs’teki demografik yapıyı değiştirmek için milyon dolarlar harcayarak yaptığı eylemlere değinildi ve şu ifadeler yer aldı:
 
Bu konudaki en bariz plan, şu an Kudüs’ün batı girişinde 211 dönümlük bir alanda uygulanan projedir. Bu proje ticaret merkezlerini, otelleri, tatil alanlarını kapsamaktadır. Aynı zamanda Beyt’ül Cevher olarak adlandırılan ve Mescid-i Aksa yakınlarında 1.84 dönümlük bir alanda yapılması planlanan proje de iki katlı olarak inşa edilecektir.
 
Bu alandaki diğer projeler de; metro yapımı, Kudüs’te 19 bin yerleşke inşası ve demografik yapıyı değiştirmek amacıyla Mecsid-i Aksa’nın altında tünel yapımıdır.’
 
3230 Filistinli yaralandı
 
Siyonist Rejim askerleri 2016 yılında yaklaşık 3230 Filistinliyi yaraladı ve onların arasında 1040 çocuk ta bulunuyor ve yaralananların yüzde 60’tan fazlası çoğunlukla barışçıl protestolarda üzerlerine atılan zehirli gazlarla zehirlendi.
 
2016 yılında aynı zamanda Batı Şeria ve Kudüs’te bulunan 6500 zeytin, üzüm ve badem ağacı da Siyonistler tarafından söküldü.
 
Gazze ablukası
 
Abdülheverani Merkezi raporunun sonunda şunları yazdı: ‘İşgalci Rejim yetkilileri Gazze Şeridi’ndeki deniz ve kara yolu ablukasını sürdürüyor ve bununla birlikte onların Gazze Şeridi’ne yakın bölgelere yaptıkları saldırılar da devam ediyor ve bu saldırılar birçok kişinin şehit olmasına, yaralanmasına ve tutuklanmasına neden olmuştur ve  Gazze ablukası onuncu yılına girmiştir.’
http://www.caferider.com.tr/israilin-bir-yillik-katliam-bilancosu_h18280.html