16-01-2017 tarihinde eklendi
İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Bahreyn Yönetimine Uyarı
İnsan Hakları İzleme Örgütü Bahreyn yönetimi halka karşı baskıcı uygulamaları nedeniyle uyardı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü bir bildiri yayımlayarak şu ifadelerde bulundu:
 
“Bahreyn’de vatandaşların idam edilmesi ülkede siyasi karışıklığa ve güvenlik faciasına neden olacaktır”
 
İnsan Hakları İzleme Örgütü kısa bir süre önce de Al-i Halife Hanedanı’nı, Bahreyn’de artan baskıcı uygulamalar ve siyasi aktivistlere yönelik olumsuz uygulamalarının devam etmesi sebebiyle uyarmıştı. 
 
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bahreyn’de bulunan 8 insan hakları kuruluşu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten idama mahkum edilen 3 Bahreynlinin dosyasına müdahale etmesini istemişti.
 
Bahreyn dışında yaşayan muhalifler de bir bildiri yayımlayarak şu açıklamada bulundu:
 
“Halkımızdan öfkelerini meydanlara çıkarak göstermelerini istiyoruz”
 
Bahreyn Âlimleri de bir bildiri yayımlayarak şu ifadelerde bulundu: “Ey yüce Bahreyn halkı idama mahkum edilen günahsız gençlerinizin canlarını korumak için tüm şehirlerdeki protesto çağrılarına cevap verin. “
 
Bahreyn halkı, ülkedeki Âlimlerin üç gence verilen idam kararına itiraz etmek için yaptıkları gösteri çağrısına olumlu yanıt verdi ve ülkedeki çeşitli bölgelerde gösteri düzenledi.  
 
Haklarında idam kararı verilen Sami Muşeyma, Ali El-Sunkeys ve Abbas El-Semi’nin aileleri cumartesi günü çocuklarıyla görüşmeleri için telefonla aranarak Cov Hapishanesi’ne çağrıldı
 
. Bu gençlerin aileleri ve ülkedeki aktivistler Al-i Halife Hanedanı yetkililerince gençlere verilen idam kararının uygulanmaya başlanmış olmasından dolayı endişe duymaktadır. Özellikle de bahsi geçen görüşme olağan dışı bir durum olması nedeniyle endişeleri artmaktadır. 
 
Al-i Halife Hanedanı’na bağlı Yargıtay tarafından 9 Ocak’ta, Bahreynli inkılap yanlısı üç gence bombalı saldırıya karıştıkları gerekçesiyle verilen idam kararını onanarak 3 genç idam edildi.
 
Al-i Halife Rejimi bu gençlerin 2014 yılında Manama yakınlarında bulunan bir köyde yaşanan bombalı saldırıya karıştıklarını iddia etmektedir. Yine iddiaya göre bu saldırıda aralarında Birleşik Arap Emirleri’nden bir komutanın da bulunduğu bir grup Al-i Halife rejimi askeri hayatını kaybetti. 
 
Birleşik Arap Emirlikleri’nden olan komutan Mart 2011’de Bahreyn’de inkılap hareketini bastırmak amacıyla Arabistan’ın askerleriyle birlikte ülkeye gelmişti. 
http://www.caferider.com.tr/insan-haklari-izleme-orgutunden-bahreyn-yonetimine-uyari_h18404.html