19-01-2017 tarihinde eklendi
Ahmet Hakan’dan Cübbeli Ahmet’e 4 Tavsiye /VİDEO
Ahmet Hakan’ın “Anayasa değişirken… Şu 7 şeye dikkat et”başlığıyla yayımlanan (19 Ocak 2017) yazısının ilgili bölümü şöyle:

– BİR: Sevdiğin politikacının kariyer planını oylamayacaksın, memleketinin geleceğini oylayacaksın… Aman ha aman! Buna göre düşün, buna göre uygula, buna göre neticelendir.
 
– İKİ: Bahçeli şunu demiş, Kılıçdaroğlu bunu demiş, Binali Bey şöyle buyurmuş… Bunları bir tarafa bırak… Düşün, oku, incele, dinle, tartış, anlamaya çalış… Ve yaklaşımını ona göre belirle!
 
– ÜÇ: Bu anayasa değişikliği yaşadığın hayatın olumsuzluklarına, ekonomiye, teröre, işsizliğe, kutuplaşmaya bir çare olacak mı, olmayacak mı? Sadece buna odaklan ve ona göre tavır al.
 
– DÖRT: Sadece tek bir tarafın söylediklerini dinlemekten vazgeç… “Anayasa değişecek/Dertler bitecek” diyenlere kulak verdiğin gibi… “Bu değişiklik bizi batırır” diyenlere de kulak ver. Sadece tek bir tarafı dinlemekten vazgeç.
 
– BEŞ: Hep şunu düşün: Ya bu getirilen yeni sistemle ülkemin kaderi, hiç ama hiç sevmediğim bir liderin eline geçerse halim ne olur? Kendinin ve ülkenin kaderini tek bir kişinin insafına bırakma.
 
– ALTI: Getirilen değişikliklerle… Hukuk bağımsız olacak mı? Kuvvetler ayrılığı sağlanacak mı? Demokrasi gelecek mi? Kendimi güvende hissedecek miyim? Ortak akıl işleyecek mi? Bunlara bak! Başka bir şeye değil, hep bunlara bak.
 
– YEDİ: Eğer getirilen değişiklik gerçekten de iddia edildiği gibi ülkenin tüm yönetimini tek bir kişiye bırakıyorsa… O tek bir kişinin kim olduğuna hiç bakmadan buna geçit verme. Unutma ki Türkiye, tek bir kişiden daha büyüktür.
 
 
Ahmet Hakan’dan Cübbeli Ahmet Hoca’ya 4 tavsiye:
http://www.caferider.com.tr/ahmet-hakandan-cubbeli-ahmete-4-tavsiye--video_h18433.html