20-01-2017 tarihinde eklendi
Çavuşoğlu: Müttefikiz diye ABD'nin istediklerini kabul etmemiz mi gerekiyor, HAYIR
Washington Post'a konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Müttefikiz diye ABD'nin istediği ya da söylediği şeyleri kabul etmemiz mi gerekiyor, hayır" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanlığı görevini Barack Obama'dan devralacak Donald Trump'ın yemin törenine katılmak üzere Washington'da bulunan Çavuşoğlu, Washington Post gazetesine açıklamalarda bulundu.
 
'NE ZAMAN DİĞER ÜLKELERLE İYİ İLİŞKİLER KURSAK…'
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump'ın Dışişleri Bakanı adayı Tillerson ile görüştü
 
"Müttefikiz diye ABD'nin istediği ya da söylediği şeyleri kabul etmemiz mi gerekiyor, hayır" diyen Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ne zaman diğer ülkelerle iyi ilişkiler kursak, tipik 'Türkiye yön mü değiştiriyor' sorusu soruluyor. Uluslararası ilişkiler, ülkelerin çıkarları doğrultusunda her zaman yön değiştirir. Türkiye'yi gündeme getirenlerin birçoğunun, Rusya ile Ukrayna nedeniyle uygulanan yaptırımlara rağmen geniş kapsamlı ekonomik ilişkileri ve diğer çıkarları var. Ben o ülkelere yön değiştirip değiştirmediğini soruyor muyum? Bu saçmalık, kabul edilemez. Terör örgütleriyle mücadele söz konusu olduğunda bir ülkeye nasıl hayır diyebilirim."
http://www.caferider.com.tr/cavusoglu--muttefikiz-diye-abd-nin-istediklerini-kabul-etmemiz-mi-gerekiyor-hayir_h18450.html