26-01-2017 tarihinde eklendi
İsrail bir Filistinliyi öldürdü, birini yaraladı
İsrail işgal güçleri bir Filistinliyi araçla eylem girişimi iddiasıyla öldürürken bir kişiyi ise silahlı saldırı iddiasıyla yaraladı.

İsrail askerlerinin, araçla çarpma eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla bir Filistinli genci vurarak öldürdüğü bildirildi.
 
İsrail işgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, bir Filistinlinin Ramallah kentinin güneydoğusundaki Koçav Yakov Yahudi yerleşim biriminin girişinde yer alan ve içinde İsrailli askerler ile vatandaşların bulunduğu otobüs durağının kaldırımına aracıyla çarptığı belirtildi.
 
Aracın içindeki Filistinlinin elinde bıçağın olduğu ve aracından inmeyi reddettiği öne sürülen açıklamada, bunun üzerine askerler tarafından ateş açılarak Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.
 
Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da öldürülen Filistinlinin Kalendiya Mülteci Kampı’nda oturan 24 yaşındaki Hüseyin Salim Ebu Guş olduğu aktarıldı.
 
BİR FİLSİTİNLİ DE YARALANDI
 
Bu olaydan birkaç saat sonra ise İsrail güçlerinin, silahlı saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle bir Filistinliyi ateşli silahla vurarak yaraladığı bildirildi.
 
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Abud beldesinde orduya bağlı muhafızların bulunduğu bir alana doğru silahlı saldırıda bulunan Filistinlinin vurulduğu ifade edildi.
 
Olay yerinde yaralı Filistinliye müdahalenin yapıldığı belirtilen açıklamada, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi. 
 
Açıklamada, ayrıca söz konusu Filistinlinin kullandığı araçta Carlo marka bir silah bulunduğu iddia edildi.
http://www.caferider.com.tr/israil-bir-filistinliyi-oldurdu-birini-yaraladi_h18495.html