26-01-2017 tarihinde eklendi
Al-i Halife Rejimi Askerleri Göstericilere Saldırdı
Al-i Halife rejimi askerlerinden bir grup Ed-Deraz kentinde Şeyh İsa Kasım’ın evinin yakınlarında protesto gösterisi düzenleyen göstericilere saldırdı.

Alınan bilgilere göre; bu sabah 20 araçla bölgeye gelen silahlı güçler Ed-Deraz’daki göstericilere saldırarak üzerlerine ateş açtı. 
 
Saldırıda göstericilerden birçoğu ağır yaralandı. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin olduğu belirtiliyor.
 
Saldırının ardından Ed-Deraz halkı evlerinden çıkarak Şey İsa Kasım’ın evinin çevresinde toplandı. 
 
Al-i Halife rejimi askerleri göstericilerden bir grubu tutuklayıp bazılarını da yaraladıktan sonra,  Şeyh İsa Kasım’ın evinin çevresinden çekilerek onlarca zırhlı araçla Ed-Deraz bölgesini tamamen kuşattı. 
 
Ed-Deraz bölgesi, Al-i Halife rejimi tarafından vatandaşlığı iptal edilip kanunsuz bir şekilde yargılanan Bahreyn Şiilerinin Ruhani Lideri Şeyh İsa Kasım’ın doğum yeridir. Bu bölge yaklaşık 7 ay önce Al-i Halife rejimi tarafından kuşatıldı. Buna rağmen halk Şeyh İsa Kasım’ın kanunsuz bir şekilde yargılanması sebebiyle protesto gösterilerine devam etmektedir. 
 
Öte yandan Ali- Halife rejiminin suçsuz yere 3 genci idam etmesi üzerine, halk hareketleri bu cinayeti kınamak amacıyla çeşitli bölgelerde gösteri düzenlemeye başlamıştır.
 
Bahreyn halkı 14 Şubat 2011 tarihinden bu yana Al-i Halife Rejimine karşı protestolarını sürdürmektedir. Halk ülkelerinde adaletin sağlanması, haksızlığın ortadan kaldırılması ve seçilmiş kişilerin yönetime gelmesini istemektedir. 
 
Bu istekler karşısında Al-i Halife rejimi Arabistan gibi kendisini destekleyen bazı Arap ülkeleri ile birlikte halka baskı uygulamaktadır. 
http://www.caferider.com.tr/al-i-halife-rejimi-askerleri-gostericilere-saldirdi_h18500.html