04-02-2017 tarihinde eklendi
Amerika’dan İran’a Yeni Yaptırım
ABD Hazine Bakanlığı, hafta içinde balistik füze denemesi yapan İran’a yönelik yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

Donald Trump yönetimi İran’ın balistik füze programına katkı sağladıkları iddiası ile bazıları Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Çin gibi ülkeler başta olmak üzere 12 tüzel ile 13 özel kişiye ekonomik yaptırım uygulama kararı aldı.
 
ABD Hazine Bakanlığı’nca yaptırım kararı alınan şirketler arasında İran Devrim Muhafızları ile bağlantısı olduğu iddia edilen Lübnan’daki 4 adet şirket de bulunuyor.
 
Açıklamada “Hazine Bakanlığı Hizbullah ile çalışan İran Devrim Muhafızları’nın bir destek ağını belirledi. Bunlar arasında İran Devrim Muhafızları yetkilisi Deghan İbrahimi ve yardımcıları Muhammed Abdülamir Farhat ve Yahya El Hacc ve Lübnan’daki bazı şirketler bulunuyor” dedi.
 
Çarşamba günü de ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn İran’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi anlaşmalarını ihlal ettiğini iddia etti.
 
İran İslam Cumhuriyeti, gerçekleşen balistik füze denemesini, füzenin nükleer başlık taşımayacak şekilde tasarlandığı gerekçesi ile, BMGK 2231 sayılı kararnamesi ve Bercam nükleer anlaşmasının ihlali olmadığını savunuyor.
http://www.caferider.com.tr/amerikadan-irana-yeni-yaptirim_h18586.html