04-02-2017 tarihinde eklendi
Hz. Zeyneb-i Kübra’nın Doğum Günü Tahtakale’de
Hz. Ali (as) ve Hz. Fatıma (sa)'nın kızı Hz.Zeyneb-i Kübra’nın kutlu doğum günü 5 Şubat Pazar Günü Saat 14:30’da adıyla müzeyyen olan Zeyneb-i Kübra Camii’nde kutlanacak

Kerbela'nın mesajını günümüze taşımış, hüzünler anası Hz. Zeynep (sa) doğum gününde anılıyor. Dünyanın birçok ülkesinde anma ve kutlama etkinlikleri düzenleniyor. İstanbul'daki kutlamaların adresi Avcılar Tahtakale Zeynebi Kubra Camisi'nde kutlama töreni yapılacak.

5 Şubat Pazar öğlen namazına müteakip başlayacak olan programa, diğer bölgelerdeki Ehlibeyt dostlarının da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Hz. Ali (as) ve Hz. Fatıma (sa)'nın kızı Kerbela kahramanı Hz.. Zeyneb-i Kübra’nın kutlu doğum günü adıyla müzeyyen Zeyneb-i Kübra Camii’nde kutlanacak. 

Viladet Programına Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün de katılması bekleniyor. 

 
HZ. ZEYNEP (SA)'NIN MÜBAREK DOĞUM GÜNÜ TÜM EHL-İ BEYT AŞIKLARINA KUTLU OLSUN
 
Hicretin altıncı yılı Cemadiyelevvel’in beşinci günü Medine’de asil ve cefalı bir ailede bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir. Bu kız çocuğu gelecek yıllarda insanlık tarihinin gidişatının değişmesinde büyük bir rol oynayacaktı.
 
O tertemiz kız dünyaya geldikten sonra, değerli annesi Hz. Fatıma (s.a), kutlu eşi Hz. Ali’den bu kız çocuğuna bir isim vermesini ister. Hz. Ali ise, diğer çocuklarına olduğu gibi, ona da dedesinin isim vermesini isteyiverir; ve böylece kutlu dedesi bu temiz kız çocuğuna Zeynep adını verir. Zeynep, cennette bir ırmağın adıdır.
 
Hz. Muhammed (sav), Zeynep gibi temiz bir kız torununun dünyaya gelmesine çok sevinmişti. Aslında o hazret, kadınlara, özellikle de kız çocuklarına büyük önem ve değer veriyordu.
 
Hz. Zeynep, daha küçük yaşlarda babasının saf dışı bırakılarak evde oturmaya mecbur edildiğine şahit oluyordu. 
Hz. Zeynep, amcası oğlu Abdullah ile evlenmiş; bu evlilikten iki çocuğu olmuştur. Ama o bu iki çocuğunu da hakkı müdafaa uğruna Kerbela’da şehit vermiştir.
 
Hicretin kırkıncı yılında Hz. Zeynep babasının şehadetine şahit oldu. Öyle bir baba ki, dağlar kadar azametliydi. Hz. Zeyneb’i üzen diğer bir olay da, İmam Hasan (a.s)’ın Muaviye ye karşı harekete geçtiği savaştır.
 
İmam Hasan (a.s)’ın eşi Cüde tarafından zehirletilerek şehit edilmesine ve çektiği acılara Hz. Zeynep tanıklık etmiştir. Bundan önce de Ceddi Resullah (sav), annesi ve ümmetin annesi Hz. Fatıma’(as)’ın üzüntüsünden vefat etmiş, biricik babasının hariciler tarafından canice şehit edilmesi ardından ağabeyinin şehadeti Hz. Zeynebi takatsiz bırakmıştı. Artık tek tesellisi olarak İmam Hüseyin (as) kalmıştı. Hz. Zeyep için en büyük dert abisinin şehadetinden sonra Muaviye’nin zulmünü devam ettirerek fasık oğlu Yezid’e saltanatı bırakması olmuştur.
 
Hz. Zeynep Kerbela kahramanlarının savaşına şahit olmuştu.
 
Hz. Zeyneb’in asıl çilesi Kerbela’dan sonra başlamıştır. Yezidin askerleri onca insanı şehit etmekle kalmamış geride kalan savunmasız kadın ve çocuklara ait değerli eşya ve ne varsa hepsini ganimet diye el koymuşlar ve çadırlarını istila etmişlerdi.
 

 
http://www.caferider.com.tr/hz--zeyneb-i-kubranin-dogum-gunu-tahtakalede_h18590.html