08-02-2017 tarihinde eklendi
İngiltere Suudi Rejimin Yemen Halkını Katletmesine Destek Veriyor
İngiliz siyasi bir araştırmacı Rodney Shakespeare; “İngiltere, Ortadoğu’da IŞİD terör örgütü ve radikal grupların asıl destekçisi olan Riyad’ı destekleme konusunda Amerika ve İsrail ile yakın iş birliği içerisinde bulunarak Suudi Arabistan’ın Yemen’de işlediği cinayetlere ortak sayılmaktadır” dedi.

İngiliz siyasi araştırmacılardan Rodney Shakespeare Press Tv’ye verdiği röportajda Arabistan’ın Yemen’e düzenlediği saldırıda Yemen’in alt yapısının büyük bir bölümünün yok olduğunu, yaklaşık 11 bin 500 kişin öldüğünü, 40 bin kişinin yaralandığını ve milyonlarca kişinin de mülteci olduğunu belirtti.
 
Shakespeare şu ifadelerde bulundu: “İngiltere bu cinayetlere ortaktır ve Amerika ve İsrail ile Ortadoğu’da IŞİD’i desteklemektedir.İngiltere, Arabistan’a silah satmasının İngiltere ekonomisinin yararına olduğunu iddia etmektedir.”
 
İngiltere Yüksek Mahkemesi bu ülkenin Arabistan’a silah satış anlaşmasını inceleyecektir. Bu olay, insan hakları savunucularının İngiltere Başbakanı Theresa May hükümetini Riyad’ın Yemen’de işlediği cinayetlere ortak olmakla suçlamasından sonra meydana gelmiştir.
 
İngiltere Yüksek Mahkemesi’nin gelecek hafta salı günü dosyayı incelemesi ve üç gün sonra da sonucu açıklaması beklenmektedir.
 
Bu dosya, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nü de kapsayan, Silah Ticareti Karşıtı Kampanya tarafından oluşturulmuştur.
 
Söz konusu kampanyanın sözcüsü Andrew Smith şunları söyledi: “Londra yaklaşık iki yıldır Yemen’in yok olmasına ortaklık yapmaktadır. İngiltere’nin savaş uçakları ve bombaları, yapılan bombardımanda önemli bir role sahiptir. İngiltere’nin siyasi desteği, yaşanan bu cinayetlerin meşrulaştırılmasına yardım etmiştir.”
 
Arabistan 26 Mart 2015 yılında Yemen’e saldırılarını başlatmış ve bu saldırılar binlerce sivilin hayatını kaybetmesine ve bu fakir Arap ülkesinde insani krizler yaşanmasına neden olmuştur.
 
Arabistan tarafından bu savaş, Yemen’in istifa eden Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur Hadi’yi yeniden iktidara getirmek ve Ensarullah Hareketi’ni zayıflatmak için başlatılmıştır.
http://www.caferider.com.tr/ingiltere-suudi-rejimin-yemen-halkini-katletmesine-destek-veriyor_h18621.html