11-02-2017 tarihinde eklendi
Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Taziye Mesajı Yayınladı
CABİR Kurucu Başkanı, Zeynebiye hareketi hamisi Hüccetül İslam vel Müslimin Hacı Şeyh Hamit Turan'ın vefatı nedeniyle dünyanın dört bir yanından taziye mesajları geliyor Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının başsağlığı mesajının tam metni aşağıda gelmiştir:

بسم الله الرحمن الرحیم
 
قال علی علیه السلام: «إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْ ءٌ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ»
 
Ali (a.s) buyurdu: Bir âlim ölünce, İslam’da bir gedik açılmış olur ve kıyamete kadar kapanmaz.
 
Kederli Fatıma günlerinde ve İslam Peygamberinin (s.a.a) yegâne kızı Fatıma’nın (s.a) mazlumane şehadet yıldönümünde Türkiye’nin İstanbul şehrinde bulunan Zeynebiye camiinin cemaat ve Cuma imamı takvalı ve güçlü hatip merhum Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimin Hacı Şeyh Hamit Turan’ın (r.a) vefat haberi derin bir acı ve üzüntüye neden olmuştur.
 
Bu faal ve hizmetkâr âlim, Türkiye’nin en eski Şii hareketi Zeynebiye hareketinin kurucularından biri ve İstanbul şehrindeki birçok Şii camisinin kurucusudur. Ayrıca marifet ve ahlak büyüklerinin huzurunda manevi süluktan istifade etmiş, kendisini takva ve zühtle süslemiş değerli bir âlimdi.
 
Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı bu büyük kaybı tüm Şiilere ve değerli Türkiye âlimlerine, özellikle Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimin Hacı Şeyh Salahattin Özgündüz’e, aynı şekilde bu rabbani âlimin ailesine başsağlığı diliyor ve Yüce Allah’tan herkes için güzel sabır ve büyük mükâfat temenni ediyoruz.
 
Yüce Allah bu saadetli merhumun ruhunu Muhammed ve Al-i Muhammed’in pak ruhuyla birlikte haşretsin ve onu geniş rahmetinin içine alsın.
 
Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı
http://www.caferider.com.tr/dunya-ehlibeyt-a-s-kurultayi-taziye-mesaji-yayinladi_h18651.html