15-02-2017 tarihinde eklendi
Suudi Rejim Yemen Güçleri Karşısında Kan Kaybediyor
Batı Asya konuları uzmanı Sadullah Zarei, Riyad ve Aden sahillerinde Amerika destroyerinin eş zamanlı olarak hedef alınmasının, savaşın yüksek bir motivasyon ve planlamayla direnişe doğru ilerlediğini gösterdiğini belirtti.

Batı Asya konuları uzmanı ve Allame Tabatabi Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Sadullah Zarei Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Yemen füze birimlerinin, Riyad’ın Yemen Direniş füzeleriyle hedef alındığını açıklamasının Suudilerin savaşı kendi lehlerine yönetemediğini gösterdiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:
 
“Geçtiğimiz günlerde Yemen direnişinin karada ve denizde işgalci Suudilere ve onların bazı destekçilerine karşı gerçekleştirdiği eylemlerin stratejik boyutları bulunmaktadır.”
 
Sadullah Zarei Yemen Direniş güçleri tarafından fırlatılan füzenin Arabistan’ın başkentinin 20 kilometre uzağına isabet ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu konu Arabistan’ın başkentinin güvenlik açığını ve Ensarullah’ın uzun menzilli füze fırlatmadaki gücünü göstermektedir. Yemen Direnişi’nin işgalci destroyerlere ve Amerika destroyerine karşı saldırısı, Amerika’nın askeri teçhizatlarının ciddi hasarlar görmesine neden oldu. Bu saldırıdan sonra devasa helikopterler tahrip oldu. Genel olarak bu eylemler Yemen savaşında çok stratejik ve hassas sayılmaktadır.”
 
Batı Asya konuları uzmanı Ensarullah’ın gücünün arttığını hatırlatarak şunları söyledi: “Aslında Arabistan’ın kardan, denizden ve havadan uyguladığı yaptırım ve kuşatmalarla birlikte Yemen halkına karşı başlattığı savaşın üzerinden iki yıl geçmesiyle birlikte, Yemen Direniş güçlerinin son eylemleri, Yemen Direnişi’nin gücünün azalmadığı gibi, Ensarullah’ın bugün savaşın başında sahip olmadığı silahlara sahip olduğunu gösteriyor.
 
Bahsedilen konular Suudilerin savaşın dengesini kendi lehlerine yönetemediklerini ve sonlandıramadıklarını göstermektedir. Arabistan’ın başkentinin hedef alınmasıyla eş zamanlı olarak Aden kıyılarında Amerika destroyeri de hedef alınmış ve çok sayıda Amerikalı öldürülmüştür. Bu konu, savaşın direnişe doğru planlama ve yüksek motivasyonla ilerlediğini ve gelecek aylarda savaşın kaderini tamamen belirleyebileceğini göstermektedir.”
 
Sadullah Zarei “Washington’un Yemen’e doğrudan müdahalede bulunacağının gündeme getirilmesinin ne gibi amaçları vardır?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Amerika bir bölgenin belirli bir noktasında önemli değişikliklerin olmasını istemiyor ve Washington onun planlamasında, yönetiminde ve onu kullanma konusunda bir şey yapmıyor. Amerikalılar önemli güvenlik konularında bir yere sahip olmak istiyorlar ama onlar şu an fiili olarak Yemen’deki olaylarda bir tarafı teşkil etmiyorlar. Aslında Suudiler, diğer Arap ülkeleri ve Avrupalılar da böyle bir konumda değiller.
 
Washington Yemen’de askeri tesislere dayalı güçlü bir planlama yapamaz. Amerika gerekli olduğu kadar ve sahneden silinmeyecek ölçüde askeri kollar ve bu kolları kullanma konusunda konuşabilir.”
http://www.caferider.com.tr/suudi-rejim-yemen-gucleri-karsisinda-kan-kaybediyor_h18666.html