03-03-2017 tarihinde eklendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dağlık Karabağ ciddi bir sorun"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle Dağlık Karabağ sorununu görmezlikten gelemeyiz. 20 yılı aşkın bir süredir devam eden görüşmeler bir neticeye ulaşamamıştır. Minsk Üçlüsü (Rusya, ABD ve Fransa) bu işi çözememiştir. Öyleyse biz kendi göbeğimizi beraber, birlikte kesmek zorundayız. Burada gerek ECO gerekse İslam İşbirliği Teşkilatı olarak dayanışma içerisinde bu adımları kararlılıkla atmak durumundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) bölgesinin 2015'te dünya nüfusu içindeki payının yüzde 6.2 olmasına karşılık dünya ticaretindeki payı sadece yüzde 2'dir. Öncelikle bölge içi ticareti artıracak adımları atmamız şarttır. Bu sebeple ECOTA'nın (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması) hayata geçirilmesi çok önemlidir" dedi.
 
Birçok ülkenin sıkıntılarının bulunduğunu, Afganistan'ın, Azerbaycan'ın sıkıntıları olduğunu ifade eden Erdoğan, "Özellikle Dağlık Karabağ sorununu görmezlikten gelemeyiz. 20 yılı aşkın bir süredir devam eden görüşmeler bir neticeye ulaşamamıştır. Minsk Üçlüsü (Rusya, ABD ve Fransa) bu işi çözememiştir. Öyleyse biz kendi göbeğimizi beraber, birlikte kesmek zorundayız. Burada gerek ECO gerekse İslam İşbirliği Teşkilatı olarak dayanışma içerisinde bu adımları kararlılıkla atmak durumundayız" dedi.
 
Terörizmin her türüne karşı dayanışma ve iş birliğinin artırılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, "Bugün Türkiye DEAŞ, FETÖ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör şebekeleriyle yoğun bir mücadele yürütüyor. Masum insanları vahşice katleden hiçbir ilke, ahlak ve değer tanımayan bu katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız" dedi.
http://www.caferider.com.tr/cumhurbaskani-erdogan---daglik-karabag-ciddi-bir-sorun-_h18782.html