14-03-2017 tarihinde eklendi
Kriz İncirlik’e Uzandı
Ankara ile Berlin arasındaki gerginlik devam ederken Almanya’da İncirlik Üssü tartışması başladı. Alman siyasetçiler, Alman askerlerinin geri çekilmesi yönünde talepler dillendirmeye başladı.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Federal Meclis dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, “Almanya’ya karşı kızışan bu atmosferde Türk hükümetinin İncirlik’teki askerlerimizin güvenliğini yeteri kadar sağlayabileceği ve sağlamak istediği giderek belirsizleşiyor” ifadelerini kullandı.
 
“TORNADO UÇAKLARI DA TAŞINSIN”
 
Hürriyet’in aktardığına göre CSU’lu politikacı, Federal Hükümet’in İncirlik Üssü’nün altyapısına yönelik yatırımları durdurması ve “ikinci adımda da Tornado keşif uçaklarının başka bir yere taşınmasına geçmesi gerektiğini” söyledi. “Alman askerlerinin Erdoğan’ın güç oyununda rehin konumuna düşmesine izin verilemeyeceğini” belirten Hahn, “Bu tür bir bağımlılık ilişkisi çılgınca, özellikle de Amman gibi alternatif üslerin mümkün olduğu göz önünde bulundurulduğunda” şeklinde konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU. NE İŞLERİ VAR İNCİRLİK’TE
 
İncirlik’ten kalkan ve Suriye’de keşif uçuşları yapan Alman Tornado uçaklarının, tespit ettiği görüntü ve bilgileri TSK ile paylaşmayı reddedince Ankara’nın tepkisini çekmişti. Kriz büyüyünce İncirlik’teki askerlerini ziyaret emek isteyen Alman siyasetçilere izin çıkmamıştı. Son yaşanan diplomatik krizle birlikte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İncirlik’teki Alman varlığını yeniden gündeme getirerek “O zaman Alman askerlrin İncirlik’te ne işi var?” demişti.
http://www.caferider.com.tr/kriz-incirlike-uzandi_h18872.html