28-03-2017 tarihinde eklendi
Suriye Birliklerinin Yeni Başarıları
Suriye’nin çeşitli bölgelerinde dış güçlerin patronajlığında faaliyet gösteren çok uluslu tekfirci teröristlere karşı operasyonlarını yoğunlaştıran Suriye birlikleri, bugün de aralarında saha komutanlarının bulunduğu çok sayıda teröristi araç ve cephaneleriyle birlikte etkisiz hale getirdi.

Suriyeli askeri kaynak; hava güçlerinin son 24 saat içinde Deyrizor kentinin güneybatı kenarları Makabir Bölgesi ve Cneyd Bölüğü yakınlarına ek olarak askeri havaalanının civarı, Elektrik Şirketi, Te’min Tümeni ve Blok Atölyeleri yakınlarına ilaveten Cafra Köyünde IŞİD’in komuta karargahları ve hareket eksenlerini yoğun ateşe tutuklarını ifade etti. Kaynak; operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp büyük miktarda silah ve mühimmatlarının da yok edildiğine dikkat çekti.
 
Suriye ordu birliklerinin Deyrizor kentinin güneybatı ekseni havalimanı yakınları, Makabir ve 137. Tümen civarında da IŞİD’in hareketlenmeleri ve mevkilerini yoğun top ateşine tuttuklarını belirten askeri kaynak; 2 zırhlı aracın imha edildiği operasyonlarda yine çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiklerini sözlerine ekledi.
 
Diğer yandan askeri kaynak; topçu birliklerinin Şam kırsalının güneydoğusu Biir el Kasab bölgesinde IŞİD’in bir toplanma yerini yoğun ateşe tuttuklarını aktarırken, operasyonda tekfirci terör grubunun araçları ve silahlarıyla tamamen etkisiz hale getirildiklerini kaydetti.
 
Bu arada askeri kaynak Suriye ordu birliklerinin Dera’da İsrail’den komuta alan Nusra Cephesi ve müttefikleri terörist gruplara karşı operasyonları kapsamında kentin güneyi Bitar mezrasının kuzeyinde bir top rampasını imha ettiklerini belirtti. Operasyonlarda Dera kentinin güneyinde bir füze bataryasını imha edildiğini söyleyen kaynak; Baraj Yolu semtinde ağır makineli silah rampası, Dera Beled’te de bir cephane deposunun muhtevalarıyla imha edildiklerini aktardı.
 
Askeri kaynak, Dera kentinin kuzeyi Tafas yolunda bir terör grubu üyelerini büyük çoğunluğunun ölü ve yaralı düşürmelerine eş zamanlı olarak Kerk semtinde tekfircilerin sayı ve teçhizatlarıyla birlikte ağır kayıplara uğrattıklarını belirtildi.
 
Günün ilerleyen saatlerinde açıklama yapan askeri bir kaynak; hava güçlerinin Hama kırsalı Ukeyrebbat, Taybat el İmam, Helfaya, Latamina, Tel Havvaş, Suran’ın kuzeyi, Tel Osman ve Morik bölgelerinde IŞİD ve Nusra Cephesi’nin hareketlenmeleri, karargahları ve toplanma yerlerine karşı hava operasyonları gerçekleştirdiklerini beyan etti.
 
Kaynak; operasyonlarda aralarında saha komutanlarının bulunduğu yüksek sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü, bir kısmı zırhlı, bir kısmı da tanklardan ibaret onlarca aracın taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte tamamen imha edildiklerini aktardı.
http://www.caferider.com.tr/suriye-birliklerinin-yeni-basarilari_h18957.html