31-03-2017 tarihinde eklendi
ABD Merkez Kuvvetler Komutanı: “Asıl Endişemiz İslam İnkılabı”
Amerika Ordusu Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nda (CENTCOM) görevli General Joseph Votel çarşamba günü Amerika Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde yaptığı konuşmada İran karşıtı asılsız iddiaları değerlendirdi.

General Joseph Votel şu açıklamalarda bulundu: “İran’ın uygulamalarını gri alanda gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Bu alan, ülkelerin olağan rekabetlerinin olduğu ve yine açık çatışmaların bulunduğu bir alandır. 
 
İran bu bölgeden çeşitli şekillerde faydalanmaktadır. Bölgede ölümcül kolaylaştırma yardımı, vekalet güçleri gibi araçlar kullanmakta ya da siber faaliyetlerde bulunmaktadır. 
 
Biz askeri ya da siber yolla İran’ın faaliyetlerini durdurabileceğimiz fırsatların koşullarını değerlendiriyoruz. Biz İran’ın faaliyetlerini ortaya çıkarabileceğimiz fırsatları elde ettiğimizde, onlara bu faaliyetlerinden dolayı cevap vermeliyiz. Sürekli olarak uluslararası sularda Amerika Ordusu’nu rahatsız eden İran’a ait tekneler tespit ediyoruz öyle ki bu teknelerin sayısı geçtiğimiz yıl 300’e ulaştı. 
 
İran’ın bölgede bir etkinliği bulunmaktadır. Çok açık bir şekilde, bizim İran halkına ve liderine karşı bakışımızın ve görüşümüzün farklı olduğunu söylemek istiyoruz. Bizim İran halkından yana bir endişemiz yok bizim asıl endişemiz inkılap devletidir.” 
http://www.caferider.com.tr/abd-merkez-kuvvetler-komutani--asil-endisemiz-islam-inkilabi_h18992.html