12-04-2017 tarihinde eklendi
HATAY’DA İMAM ALİ ZUHURU (VİLADETİ) PROGRAMI
9.04.2017 tarihinde, Hatay’ın Defne ilçesinde faaliyetlerini sürdüren “Antakya İmam Ali (a.s.) İnanç ve Kültür Derneği” ve “İmam Hüseyin (a.s.) Mescidi” önderliğinde, dernek merkezinde “İmam Ali’nin Zuhuru” konulu bir program gerçekleştirildi. Şehir dışından katılımcılarında olduğu programa halkın ilgisi büyüktü.

 Programa yerelde Arap Alevi toplumunun birçok kanaat önderi ile birlikte, Hatay İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu, Hatay İl Müftü Yardımcısı Cafer Erol, Hafız Musa Esatoğlu, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ile beraber onur konuğu olarak CABİR yönetim kurulu üyesi ve ilahiyatçı yazar Mehdi Aksu katılım gösterdi.
 
Program Hafız Musa Esatoğlu’nun Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Antakya İmam Hüseyin (a.s.) Mescidi İmamı İbrahim Kanadlı konuşmacı olarak kürsüye çıktı. Konuşmasında öncelikle zuhur (viladet) kelimesinin anlamına değinen Kanadlı, İmam Ali’nin Kabe’de ki zuhurunun nasıl gerçekleştiğini anlattı. Sonrasında dernekleşmenin öneminden ve dernek çalışmalarının nasıl yürütülmesi gerektiğinden bahsetti. Konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemine değinen KanadlıAlevi – Sünni kardeşliğine ve mezhep çatışmalarının son bulması gerektiğine vurgu yaptı. 
 
Sonrasında Arap Alevi toplumu Kanaat önderlerinden Şeyh Şefik Kazar, İmam Ali hakkında bir Arapça kaside okudu. 
 
Kasidenin ardından kürsüye İstanbul’dan katılan onur konuğu, CABİR yönetim kurulu üyesi ve ilahiyatçı yazar Mehdi Aksu çıktı. Aksu konuşmasında İmam Ali’nin Kuran’daki, Peygamber lisanındaki faziletlerinden söz ettikten sonra, ehlisünnet âlimlerinin İmam Ali’nin yüce şahsiyeti ve makamı hakkındaki sözlerinden bahsetti. Onca fazilete sahip olan İmam Ali’den bazı kaynaklarda fazla hadis olmamasının bir emevi oyunu olduğuna dikkat çekti. Sonrasında İmam Ali’nin yaşanmış menkıbelerinden örnekler sundu. 
Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde tarihte ve günümüzde kaç çeşit Allah, din, manevi değerler, kutsallar, peygamber ve Ehlibeyt söyleyenlerin olduğunu ve bunların içerisinde aldatan bir grubun da olduğunun ve bugün İslam ümmetinin aldatılmamak için en fazla manevi ve kutsal kavramlar ile aldatanlara dikkat etmelerinin vurgusunu yaptı. Allah’ı, peygamber ve Ehlibeyti sevdiğini söyleyip de Allah, peygamber ve Ehlibeyti sevenler ile uğraşmayı kendilerine prensip edinenlerin ya cahil veya maksatlı olduklarını vurguladı. Aksu konuşmasının son bölümünde genelde ümmet birliği ve özelde ise Ehlibeyt sevdalılarının birliğinin öneminden söz etti ve Alevi, Caferi, Şia, Teşeyyü, İsnaEşeri, İmami olanların tamamının bir olduğunu söyledikten sonra bunları ayrı göstermek veya ayrıştırmak isteyenlerin oyunlarına gelinmemesini hatırlattı. 
 
Aksu’nun ardından kürsüye Hatay İl Müftü yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu çıkarak kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Programın ardından halka Arap Alevilerin geleneksel yemeklerinden olan buğday çorbası ile lokma tatlı ikram edildi.
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/hatayda-imam-ali-zuhuru-viladeti-programi_h19064.html