12-04-2017 tarihinde eklendi
Özgündüz Gürcistan’da İmam Ali’nin (a.s.) Veladet Program'ına Katıldı (FOTO)
Allah’ın velisi, Peygamberin (s.a.a) vasisi ve muminlərin emiri Hz. İmam Ali’nin (a.s.) veladeti münasibetiyle Marneuli şəhrinin Medeniyyet evinde merasim düzenlendi.

Gürcüstan Müslümanları İdaresinin ve yerli dini teşkilatların organizasyonuyla teşkil edilen programda şeherin din, ilim, ictimaiyyet adamları ve devlet görevlileri və çevre kentlerden davet edilen din adamları va müslümanlar iştirak etti.

Bayram merasimi Vidadi Qurbanovun Kuran tilavəti ile başlandıkdan sonra programın sunucusu Meşedi Azer Məmmədov önce tebrik və misafirleri salamlamal için sözü Marneuli’nin Baş Alimi Hacı Eziz Nebiyevə verdi. Sonra Gürcüstan Müslümanları İdaresinin şeyhi Hacı Ramin İgidov programın katılımcılarını selamlayıp bayram münasibeti ile tebrik ettikden sonra konuşan Kur’an ollasının yanısıra yaşayan canlı Kur’an olarak görülen İmam Ali’nin (a.s.) faziletlerinden və makamından söz etti. Onun və pak Ehli-beyt’inin (s.a.) mezheplerarası vehdet ve eylem birliği mehvəri olmasını vurguladı. Sonra Şərqi Gürcüstan müftüsü Hacı Yasin Eliyev, millet vekili Ruslan Hacıyev, Almanya’da İmam Ali (a.s.) adına İslam Merkezi’nin Başkan ve Dusseldorf şehrinin Cuma imamı Muhammed Mücahidi merasim iştirakçilerini tebrik ederek, kanuşmasında Hazretin (a.s.) hayatından örnekler verdiler. İmam Ali’nin (a.s.) tarihte benzersiz şahsiyet olduğunu ifade ettiler.

Programın başkonuşmacısı Türkiye Caferilərinin Lideri Şeyh Selahattin Özgündüz, Hz. İmam Ali’nin (a.s.) hayatı ve davranışlarından tarihi numuneler belirtip onun yüksək insani erdemlerinden, benzersiz örnek örnekleri üzerine geniş sohbette bulundu. Merasimde konuşmalar arasında Seyyid Hesen ve sonda ise Seyyid Rehman’ın ifasında Hz.  Ali (a.s.) hakkında şiir, ilahi və kasideler okundu.

Merasim İmam-ı Zaman (a.f.) duası ilə tamamlandıktan sonra katılımcılara  bayram tatlıları ikram edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/ozgunduz-gurcistanda-imam-alinin-a-s--veladet--program-ina-katildi-foto_h19068.html