17-04-2017 tarihinde eklendi
İsrail Zindanlarındaki Filistinli Esirler Bugün Açlık Grevine Başlıyor
Terör rejimi İsrail rejimi zindanlarında tutulan Filistinli binlerce esir,bugün Filistinli Esir Günü’nde açlık grevine başlamaya hazırlanıyor.

İşgal güçlerinin esirlerin bedenlerini ve psikolojilerini hedef alan politikalarını protesto etmek ve esirlerin haklı taleplerini dile getirmek için yapılacak açlık grevi eylemine başta esir hareketi liderleri olmak üzere çok sayıda esirin katılması bekleniyor.
 
Esirlerin işgal zindanlarında başlatacakları açlık grevi eylemiyle birlikte Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde esirlere destek amacıyla resmi ve sivil etkinlikler düzenleneceği bildirildi.
 
Esirler Enformasyon Ofisi Müdürü Abdurrahman Şedid, 17 Nisan’da başlayacak açlık grevi eylemine tüm Filistinli gruplardan esirlerin katılacağını açıkladı.
 
Şedid, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgal zindanlarında açlık grevi eylemi için 8 Ağustos 2016’dan bu yana hazırlık yapıldığını söyledi.
 
Filistinli gruplarla yürütülen görüşmelerde açlık grevi eylemiyle ilgili anlaşma sağlanamadığını belirten Şedid, bununla birlikte tüm grupların düşük seviyede de olsa eyleme katılmayı kabul ettiklerini bildirdi.
 
İsrail cezaevlerinde 6500 Filistinli esirin bulunduğu ve bunlardan 57’sinin kadın, 300’ünün çocuk ve 13’nin milletvekili olduğu bildiriliyor.
http://www.caferider.com.tr/israil-zindanlarindaki-filistinli-esirler-bugun-aclik-grevine-basliyor_h19092.html