17-04-2017 tarihinde eklendi
Selvi ‘İçeriden’ Bildirdi: Anlamlı Bir ‘Evet’ Çıkmadı
Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, referanduma ilişkin ”Anlamlı bir ‘Evet’ çıkmadı. Bu sonuçların Erdoğan’ın hemen partinin başına geçmesini zaruri hale getirdiği konuşuluyor” dedi.

“Bundan sonra bizi ne bekliyor?” başlıklı yazısına AKP’nin ‘ciddi bir özeleştiri’ yapması gerektiğini söyleyerek başlayan Selvi, YSK’ya da ‘değindi’: “Ancak YSK’nın oyların sayımına geçildiği bir sırada mühürsüz oyların da kabul edileceğine ilişkin kararına değinmeden geçemeyeceğim. YSK’nın seçimlere gölge düşürmeye hakkı yoktu. Kılıçdaroğlu YSK’nın referandumu tartışmalı hale getirdiğini iddia etti. Muhalefet bunun peşini bırakmaz.”
 
‘Başbakan ve cumuhrbaşkanı tansiyonu düşürmeye yönelik mesajlar verdi’
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın balkon konuşmalarında ‘coşkulu bir evet’ görmediğini söyleyen Hürriyet yazarı, “Zaten sonuçlar ortada. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan bir moral bozukluğu yaşanmaması için daha önce planlanmamasına rağmen ilk kez Huber Köşkü’nde bir basın açıklaması yaptı, ardından da balkon konuşması gerçekleştirdi. Hem Başbakan hem de Cumhurbaşkanı tansiyonu düşürmeye yönelik mesajlar verdi” diye yazdı.
 
‘Seçim tarihi öne çekilebilir’
Selvi, AKP kulislerinden aldığı bilgiyi paylaştı: “Referandum kazanıldı ama bir zafer elde edilmedi. Anlamlı bir evet çıkmadı. AK Parti’de bu sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen partinin başına geçmesini zaruri hale getirdiği konuşuluyor. ‘Erdoğan, partinin başına geçer, bir hasar tespiti yapılır, partiyi 2019 seçimlerine hazırlar’.
 
Seçim tarihinin 2019 olması konusunda kesin konuşulmadığını aktaran Selvi, şöyle devam etti: “Eğer muhalefet erken seçime zorlarsa bu kez güven tazeleme adına seçim tarihi öne çekilebilir.”
http://www.caferider.com.tr/selvi-iceriden-bildirdi--anlamli-bir-evet-cikmadi_h19095.html