08-06-2017 tarihinde eklendi
Zarif, Erdoğan İle Görüştü
ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti ertesinde Arap ülkelerinin Katar’a yönelik diplomatik ilişkiyi kesme ve yaptırımda bulunma kararının ardından körfezde sular ısınırken İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Ankara’ya ziyarette bulundu. Tahran’da gerçekleşen terör saldırılarına rağmen ziyaretini ertelemeyen İran Dışişleri Bakanı Zarif, bölgede endişe verici gelişmeler yaşandığını belirterek, “Bu olaylarla ilgili Türkiye ile yakın görüş alışverişinde bulunmamıza ihtiyaç var” dedi. İlk önce mevkidaşı Çavuşoğlu ile görüşen Zarif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edildi.

55 dakika sürdü
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’i dün saat 18:00’de kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 55 dakika sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.
 
Görüşme öncesi Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edileceğini belirten Zarif, yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya geleceğini ve bu görüşmelerde başta Suriye olmak üzere ikili ve bölgesel konuları değerlendireceklerini dile getirdi.
 
Katar’a Gıda Yardımı
 
Zarif’in Ankara temaslarında, kara ve hava ulaşımında getirilen kısıtlamalar nedeniyle Katar’ın ihtiyaç duyacağı gıda tedarikinin görüşüldüğü de öne sürüldü. Uluslararası haber ajansları, Katarlı bir yetkiliye dayanarak geçtikleri haberde, Türkiye ve İran’dan gıda temininin Katar Havayolları’na ait kargo uçaklarıyla sağlanmasının planlandığını belirtti.
 
Saldırıya kınama
 
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, İran’daki saldırıyı kınayarak terörün dili, dini, cinsi, ırkı olmadığını belirterek, “Teröre karşı tüm dünyayı ve uluslararası toplumu samimi bir duruşa davet ediyoruz” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da İran’da gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadığını belirterek, “Körfez’deki kriz tırmanıyor maalesef. Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetin arabulucu olarak işin diyalogla çözülmesi yönünde gayretleri takdire şayandır. Türkiye’nin böyle bir durumda yok sayılması doğru bir şey değildir” diye konuştu. 
http://www.caferider.com.tr/zarif-erdogan-ile-gorustu_h19426.html