14-06-2017 tarihinde eklendi
ABD Savunma Bakanı Jim Mattis: Afganistan’da savaşı kazanmıyoruz
ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ülkesinin Afganistan’da savaşı kazanmadığını ve temmuzda buraya yönelik bir stratejiyi Kongreye sunacaklarını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nde 2018 yılı mali bütçesine ilişkin senatörlerin sorularını yanıtladı.
 
“AFGANİSTAN’DA KAZANMIYORUZ”
 
Oturumda Arizona eyaleti Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, “ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin altı aydır işbaşında olduğunu ancak halen Afganistan için ortaya bir strateji koyamadığını” dile getirerek yönetimi eleştirdi.
 
McCain’in, “Yönetimin Afganistan’a yönelik stratejisini ne zaman sunacağı?” sorusuna Mattis “Temmuz’un ortasında sizi detaylı bir şekilde bilgilendireceğiz. Şimdi (stratejiyi) bir araya getiriyoruz ve gecikmeden dolayı bedel ödemememiz için bazı adımları atıyoruz. Bu konudaki aciliyeti anlıyorum ve eleştirinizde haklısınız.” yanıtını verdi.
 
McCain’in, “Afganistan’daki mevcut durum” ile ilgili sorusu üzerine ise Mattis, “Durumun aciliyetini anlıyorum ve bunun benim sorumluluğum olduğunu da biliyorum. Biz Afganistan’da kazanmıyoruz. Bunu en kısa sürede düzelteceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
ABD’nin Afganistan’da halihazırda 9 bin 800 askeri bulunuyor. Amerikalı yetkililer, uzun zamandır Afganistan’daki güvenlik durumunun Taliban lehine bir çıkmazda olduğunu dile getiriyor.
http://www.caferider.com.tr/abd-savunma-bakani-jim-mattis--afganistanda-savasi-kazanmiyoruz-_h19475.html