05-07-2017 tarihinde eklendi
Filistinli Esirlere Siyonist Zulmü Devam Ediyor
Siyonist Rejim İsrail’den Filistinli esirlere bir zulüm daha. Siyonist rejim aldığı kararla esirlerin aileleri ile görüşmesine yasak getirdi.

Filistin Kudüs’ten verilen habere göre; Siyonist görevliler, Gazze şeridindeki ve Erden Nehri batı kıyısındaki Filistinli insanların, Siyonist Rejim hapishanelerindeki yakınları ile görüşmelerini yasaklayan kararlar pazartesi günü yürürlüğe konuldu ve mahkûmlar kesinlikle her türlü mülakattan men edildiler. Filistinli esirler ile ilgili Birim Başkanı Abdurrahman Şedid bu konu ile ilgili olarak; Siyonist Rejim’in pazartesi günü sadece Hamas üyesi olmayan esirlerin ailelerine mülakat izni verdiğini açıkladı.
 
Kızılhaç’ın Filistin’deki sözcüsü Süheyr Zegut, Gazze şeridi sakinlerinden 300 kişi pazartesi günü yakınlarıyla görüşmek için Siyonist ‘Ramon’ hapishanesine ve 37 kişi de Nefha ve Birr-us Sab’daki hapishanelere müracaat ettiğini açıkladı. Ancak Siyonist hapishane görevlileri mülakata engel oldular ve mülakat etmek isteyen ailelerin giriş iznine, El Halil’in güneyinde yer alan Siyonist Ez Zahiriye kontrol noktasında el koydular.
 
Konuyla ilgili olarak Siyonist Yediot Ahranot gazetesi şöyle yazdı; İsrail binden fazla Filistinli Hamas üyesi mahkumun Gazze şeridinde aileleri ile görüşmesine engel olarak Hamas’ı, Gazze’de esir tuttuğu Siyonist askerleri serbest bırakmaya zorluyor.
 
Yediot Ahranot haberin devamında, Filistinlilerin mülakat izinlerinin iptal kararının, en az 1200 Hamas üyesi Filistinliyi kapsadığını bildirdi. Aynı zamanda Siyonist Rejim ikinci televizyon kanalı, Hamas ile esir değişimi hakkında müzakerelere başlandığı zamandan beri bu kararın çıkacağını haber vermişti. Siyonist kanal, Hamas’ın Kahire ile olan son temaslarına değinerek, müzakerelerin üçüncü bir tarafın da araya girmesiyle gerçekleştiğini bildirmişti.
 
Diğer yandan Kızılhaç yönetimi, Filistinli ailelerin esirleriyle mülakat etmeye hakları olduğunu ve bu hakkı uluslararası insani kanunların onlara verdiğini bildirdi.
 
Son olarak söylemekte fayda var, Hamas hareketi daha önce, esir değişimi müzakerelerinin, üçüncü bir tarafın araya girmesiyle devam edeceği konusunu bildirmişti. Eski Hamas siyasi birim lideri Halid Meşal de, İsrail ve Hamas arasında görüşülen esir değişimi mevzusunda üçüncü bir tarafın müzakerelerde bulunması için öneride bulunulduğunu açıklamıştı. Meşal, şimdiye kadar müzakerelerde birçok kez üçüncü tarafların bulunduğunu ancak açıklanmadığını bildirdi.
 
Hamas’ın askeri kolu olan İzzettin Kassam Tugayları geçtiğimiz Nisan ayında ilk kez 4 İsrailli askeri esir tuttuklarını ilan etmişti. Ancak bu askerlerin yaşayıp yaşamadığını açıklamamıştı.
 

 

Halihazırda Siyonist Rejim zindanlarında 6 binden fazla Filistinli esirin uluslararası kanunlara aykırı olmasına rağmen, birçok imkanlardan mahrum bırakılarak ve hatta kişisel eşyalara dahi izin verilmeyerek yaşadığı biliniyor.
http://www.caferider.com.tr/filistinli-esirlere-siyonist-zulmu-devam-ediyor_h19558.html