07-07-2017 tarihinde eklendi
Rusya’dan ABD’ye Görüşme Koşulu: Şam’la Değil, IŞİD’le Savaşın
Duma Uluslarası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Rusya ile görüşmeye hazır olduklarını söylediği uçuşa yasak bölgeleri Moskova’nın, Washington’ın Suriye’de Şam’la değil, IŞİD’le savaşması halinde konuşacağını söyledi.

Almanya’nın Hamburg kentinde bugün başlayacak G20 zirvesi kapsamında gerçekleşecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin — ABD Başkanı Donald Trump görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Tillerson, ABD’nin Rusya ile Suriye’de istikrarı sağlayabilmek için uçuşa yasak bölge, insani yardım sevkiyatı konusunda koordinasyon, ateşkes gözlemcileri gibi konular da dahil, ortak çabaları görüşmeye hazır olduğunu ifade etti.
 
Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Slutskiy “Tillerson’ın dünkü teklifine benzer teklifler ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen yıl da yöneltilmişti. ABD’nin, Suriye’de terörle mücadele operasyonlarına tam kapsamlı ve tam anlamıyla bir mücadeleye yönelmesini umuyoruz. O zaman onlarla mantıklı yaklaşımlar oluşturabiliriz. Daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın söylediği gibi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la değil, IŞİD ve Suriye’deki diğer terör örgütleriyle mücadele edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
Slutskiy, Tillerson’ın ifadelerinin görüşülebileceğini, Rusya’nın geçen yıl olduğu gibi Washington ile etkili bir terörle mücadele koalisyonunun oluşturulması konusunu görüşmeye hazır olduğunu belirtti.
http://www.caferider.com.tr/rusyadan-abdye-gorusme-kosulu--samla-degil-isidle-savasin_h19571.html