10-07-2017 tarihinde eklendi
Suudi Rejiminden Şii Vatandaşlara Saldırı
Suudi Arabistan’ın Özel Kuvvetleri dün akşam saatlerinde zırhlı araçlarla "El Avamiye" ilçesindeki “Şukrullah” ve “El-Cemime” mahallesine saldırdı.

“El Enba” sitesinde yer alan habere göre, Al Suud rejiminin Suudi Arabistan’da Şiilerin yoğunlukla yaşadığı El Katif ilinin "El-Avamiye" ilçesine yönelik gerçekleştirdiği baskı ve saldırı yoğun bir şekilde devam ediyor.
 
Buna göre, dün akşam saatlerinde Suudi Arabistan’nın Özel Kuvvetleri'nin zırhlı araçlarla "El Avamiye" bölgesindeki “Şukrullah” ve “El-Cemime” mahallesine saldırarak rastgele ateş açtığı belirtildi. Düzenlenen saldırılar sonucu iki sivil yaralanırken bölgedeki ticari binalarda da büyük çaplı hasar meydana geldi.
 
Suudi Arabistan yönetimi iki aydan beri “El-Avamiye” kentinde bulunan tarihi bir mahalleyi tahrip etmek gerekçesiyle bu bölgede yaşayan sivilleri baskı altında tutuyor.
 
Al Suud rejiminin düzeneldiği art arda saldırılar sonucu “El-Avamiye” kentinin bir savaş alanına dönüştüğü öğrenildi.
 
Bunlara ilave olarak, Bir Suudi güvenlik görevlisinin öldürülmesi nedeniyle bu ülkenin İçişleri Bakanlığı’nın sıkı yönetim talimatıyla bölgede güvenlik tedbirleri arttırılmıştı.
http://www.caferider.com.tr/suudi-rejiminden-sii-vatandaslara-saldiri_h19582.html