10-07-2017 tarihinde eklendi
“Arap Koalisyonu Ölümcül Silahlar Kullanarak Yemen Halkını Öldürüyor”
Ali Abdullah Salih: “Biz, ABD halkına saygı gösteriyoruz ve bu ülkeye karşı değiliz. Biz; ABD, İsrail ve İngiltere’nin Suudi rejimi liderliğindeki Arap koalisyonuna verdiği desteklere karşıyız. Evlatlarımızı öldüren ve evlerimizi yok eden koalisyona verdikleri desteğe karşıyız.”

Ali Abdullah Salih şöyle eklemede bulundu: “Arap koalisyonu Misket bombası ve Termobarik bomba gibi ölümcül silahlar kullanarak, Yemen halkını öldürüyor.”
 
Yemen eski Cumhurbaşkanı; Müslüman kardeşler grubunu bir terör örgütü olarak nitelendirerek, bu örgütün tüm Ortadoğu’ya, Avrupa’ya ve genel olarak tüm dünyaya dağıldığını ifade ederek bu gruba karşı daha ciddi bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Salih; Müslüman Kardeşlerin ABD tarafından yönlendirildiğini söyleyerek, ABD’nin bu örgütü Sovyet’e karşı mücadele etmesi için Afganistan’a götürdüğünü söyledi.
 
Salih açıklamasının devamında Müslüman Kardeşler grubunun hiç bir yerde güvende olmayacaklarını söyleyerek, bu örgütün Arabistan’dan atıldığı gibi Türkiye, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve tüm diğer ülkelerden de atılacağını vurguladı.
 
Salih konuşmalarının sonunda gücü ele almak için hiç bir niyeti olmadığını, bu konunun ailesi için de geçerli olduğunu söyledi.
 
Dünya sağlık örgütü tarafından yayınlanan son rapora göre; Veba hastalığı Yemen’de bugüne kadar yaklaşık 800 kişinin ölümüne sebep oldu. Ülküde bugüne kadar 100 bini aşkın kişi bu hastalığa yakalandı.
 
Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonunun boş bahaneler ile Yemen’e saldırması ardından, binlerce sivil hayatını kaybetti. Suudi Arabistan uluslararası insan haklarını ayaklar altına alarak, birçok cinayet işledi. Uluslararası yasak silahlar kullanarak, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere sivilleri hedef aldı ve ülkenin altyapılarına ciddi hasarlar verdi. Arabistan söz konusu vahşi saldırılarda; okulları, hastaneleri, camileri ve yerleşim binalarını hedef alıyor.
http://www.caferider.com.tr/arap-koalisyonu-olumcul-silahlar-kullanarak-yemen-halkini-olduruyor_h19585.html