13-07-2017 tarihinde eklendi
Rusya’dan,ABD’ye Bir Uyarı Daha: Daha Fazla Tolerans Gösteremeyiz
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Washington’ın Aralık 2016’da el koyduğu ABD’deki Rus diplomatik mülklerini hâlâ iade etmemesiyle ilgili bir kez daha uyardı. Peskov, Moskova’nın sabrının tükendiğini hatırlatarak “Rusya buna daha fazla tolerans gösteremez” dedi.

Gazetecilere konuşan Peskov, ‘Moskova’nın Rus diplomatik mülklerine el koyulmasıyla ilgili bir adım atıp atmayacağı’ karşısındaki soruya “Herhangi bir adım için net bir tarih yok, ancak durumun belirsizliği nedeniyle hem ikili ilişkiler açısından hem de uluslararası hukuk açısından sabrın tükendiği yönünde bir anlayış mevcut” yanıtını verdi.
 
“Rusya karşılıksız bırakmaz, buna daha fazla tolerans gösteremez” diyen Peskov, ABD’li mevkidaşlarının sözkonusu uluslararası hukuk ihlallerini ortadan kaldırmaya yönelik siyasi irade göstermelerini de umduklarını ifade etti.
 
Eski ABD başkanı Barack Obama, Aralık 2016’da Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla 35 Rus diplomatın sınırdışı edilmesi ve New York ile Maryland’deki Rus diplomatik kuruluşlarının kapatılmasını içeren bir yaptırım kararı vermişti.
 
Rus diplomatların binalara girişi 30 Aralık’tan itibaren engellenmişti. Moskova ise Obama’nın görev süresinin dolmasına sayılı günler kala aldığı bu kararın ardından misilleme yapmayacağını, yeni başkan Donald Trump’ın yönetimiyle iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini belirtmişti.
http://www.caferider.com.tr/rusyadanabdye-bir-uyari-daha--daha-fazla-tolerans-gosteremeyiz_h19619.html