21-07-2017 tarihinde eklendi
Barzani: Referandum Kürtlerin Doğal Hakkıdır
Irak Kürdistan Bölge Yönetimi-IKBY başkanı, bölgede referanduma karşı tüm muhalefetlere rağmen, referandumun düzenleneceğini vurguladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin “bağımsızlık referandumu anayasaya aykırıdır” sözüne karşı çıkararak aldıkları karardan geri adım atmayacaklarını duyurdu.
 
Barzani, “Tüm taraflara şunu bildirmek istiyoruz, referandumun Kürdistan ve dünyadaki tüm halkların en doğal hakkıdır ve uygulanmalıdır. Neden bu hak sadece Kürdistan halkına haram edilsin?” ifadelerini kullandı.
 
Barzani ayrıca Bağdat yönetiminin ülkenin bütünlüğünü koruyan anayasaya uymadığını iddia etti.
 
Irak ordusunda dengeye uyulmadığını iddia eden Barzani, Peşmerge güçlerinin ordunun yapılandırılması temel taşını oluşturmalarına rağmen kenara itildiklerine işaretle, ülkenin savunma sisteminin önemli bir bölümünü oluşturan bu güçlerin Irak ordusunda kuşatıldığını iddia etti.
 
Bu arada Irak Hizbudave partisi de dün yayınladığı bildiride, Irak Kürdistan bağımsızlık referandumu konusundaki ısrarların, ülke milli güvenliği konusunda tehlikeli planların varlığı şüpheleri güçlendirdiğini belirtti.
http://www.caferider.com.tr/barzani--referandum-kurtlerin-dogal-hakkidir_h19683.html