24-07-2017 tarihinde eklendi
Aşura Tiyatro Çalışmaları Başladı
Dünyadaki Aşura Matem törenlerinde birçok açıdan en nitelikli tören olarak gösterilen Halkalı'daki matem töreni için tiyatro çalışmalarına hız verildi.

Bu yıl 30 Eylül 2017 Cumartesi gerçekleştirilecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi töreni için tiyatro çalışmaları başladı.
 
CAFERİDER Genel Sekreteri Kasım Nas ile biraraya gelen Zeynebiye Cami Alimi Ehed Talan, Yönetmen Nadir Ersoy veYönetmen Yardımcısı İlhan Gök Aşura tiyatro çalışmalarında geçen ve bu yılki törenin değerlendirme toplantısında not edilen eksiklikler üzerine konuştular. 
 
Hazırlıklar hakkında caferider.com.tr'ye bilgi veren CAFERİDER Genel Sekreteri ve Evrensel Aşura Matem Merasimi Genel Koordinatörü Kasım Nas şunları söyledi:
 
"Halkalı'daki Aşura Matem Merasimi, sadece Halkalı'nın değil, İstanbul'un değil, Türkiye'nin Aşurası'dır. Her geçen yıl, Huseynî mesajın dünyaya daha iyi aktarılması için çaba göstermekteyiz. Bu yılki törene yönelik ilk toplantımızı yaparak çalışmaları başlattık. 
 
Törenin ev sahibinin tüm Ehlibeyt dostları olduğunu vurgulayan Nas, İstanbul'daki tüm Ehlibeyt dostlarını, özellikle gençleri tiyatro çalışmalarında, alanlara uygun şekilde yer almaya davet etti.
 
İlerleyen günlerde Tİyatro çalışma günleri caferider.com.tr ve diğer soyal sitelerden duyurusu yapılacaktır.
 
 
 
 
http://www.caferider.com.tr/asura-tiyatro-calismalari-basladi_h19709.html