25-07-2017 tarihinde eklendi
Çin: Suriye’de Ateşkesin Güçlendirilmesi İçin Yardıma Hazırız
Çin’in Suriye işleri özel temsilcisi Xie Xiaoyan, İran, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’de şiddetin azaltılmasına ve ateşkesin güçlendirilmesine yönelik girişimlere yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

Çin’in Suriye işleri özel temsilcisi Xie Xiaoyan, Tahran’da İran dışişleri bakanlığının Kuzey Afrika ve Ortadoğu işleri genel müdürü Muhammed İrani ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Çinli yetkili, ”Suriye buhranının tek çözüm yolu, siyasi diyalog ve Suriyelilerin kendi aralarındaki müzakerelerdir ve Çin bu müzakerelere destek veriyor” dedi.
 
Çin’in Suriye’nin toprak bütünlüğü ve hakimiyetini  desteklediğini belirten Çinli yetkili, ülkenin dünyada aşırıcılıkla mücadele konusunda tutumunun açık olduğunu belirterek, ülkesinin diğer ülkelerin içişlerine yönelik her türlü müdahaleyi kınadığını söyledi.
 
Sözkonusu görüşmede İranlı yetkili Muhammed İrani de, Suriye gelişmeleriyle ilgili olarak İran ve Çin’in ortak tutumuna temasla, Suriye buhranının son bulması için ve Suriye’nin yeniden yapım ve onarımı döneminde iki ülkenin daha fazla görüş alış verişinde olması gerektiğini söyledi.
 
Muhammed İrani, ayrıca Çin hükümetinin, Astana’da Suriye barış görüşmelerine yardıma hazır olduğunu bildirdiğini hatırlatarak, bütün dünya ülkelerinin Suriye buhranının sona ermesi için  çaba göstermelerinin zaruri olduğunu söyledi.
http://www.caferider.com.tr/cin--suriyede-ateskesin-guclendirilmesi-icin-yardima-haziriz_h19717.html